"Ik nam mijn zoon mee op vakantie, waardoor hij twee dagen les miste: de school gaf me een boete”

Janine image
door Janine

10 Februari 2023

"Ik nam mijn zoon mee op vakantie, waardoor hij twee dagen les miste: de school gaf me een boete”
Advertisement

Naar school gaan is erg belangrijk voor elk kind en elke tiener, niet alleen omdat het een kans is om nieuwe dingen te leren, maar ook om met leeftijdsgenoten om te gaan en levenservaringen op te doen. Er zijn echter momenten waarop je even een pauze moet nemen en samen met je ouders op vakantie gaat.

Waar de vader in het middelpunt van deze kwestie voor had gekozen, jammer dat hij zich niet beter met de dagen wist te organiseren en dat zijn zoon meer schooldagen moest missen dan verwacht. Een omstandigheid die de man een fikse boete kostte. Maar we leggen beter uit wat er gebeurde.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Steven Doherty is een 44-jarige vader die met zijn gezin in Salford, Manchester woont, waaronder zijn 13-jarige zoon Alfie. Het hele verhaal is afkomstig van de jongen en de school die hij bezocht, St Ambrose Barlow RC High School. We weten allemaal goed dat elk opleidingsinstituut meerdere dagen gesloten is in verband met bepaalde feestdagen zoals Kerstmis of Pasen. Een moment voor kinderen en ouders om op vakantie te gaan. En dat is precies wat de familie Doherty had besloten te doen.

Vader Steven zei dat hij alles voor de Paasdagen had georganiseerd en de dagen had berekend op basis van de heropening van de school waar zijn zoon op zat, om hem geen lessen te laten missen. Helaas was er een verwarring en gingen de vrije dagen verder dan de sluiting van het Instituut, waardoor de jongen twee dagen miste. Dit werd niet geaccepteerd door de schoolleiding, aangezien het als ongerechtvaardigd verzuim werd beschouwd en waarvoor Steven een boete van £240 kreeg.

Hoewel de man het niet als correct beschouwde, kon hij niet anders dan de boete accepteren en onmiddellijk betalen. De kwestie liet echter een bittere smaak in zijn mond achter en zodra hij kon, koos hij ervoor om "wraak te nemen".

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"Enige tijd nadat we een boete hadden gekregen, gingen de leraren van mijn zoon in staking - zei deze vader - op dat moment besloot ik mijn teleurstelling te uiten over het eerdere ontvangen gedrag. Ik stuurde de school een ​​zeer grappige brief waarin ik herinnerde aan het verhaal waarin ik de hoofdpersoon was geweest, en de boete die ik had moeten betalen omdat mijn zoon onterecht meerdere uren les had overgeslagen. Als ze zijn opleiding zo belangrijk vinden - vervolgde hij - waarom kwamen ze dan niet opdagen in de klas? Ook zij waren door te staken ongeoorloofd afwezig".

Daarom besloot Steven om ze beurtelings een "boete" te geven en £120 te vragen aan elke afwezige professor. Het was een symbolische boete om duidelijk te maken hoe buitensporig de school was geweest en dat ze meer flexibiliteit hadden kunnen tonen tegenover een foute organisatie, dat zeker, maar ook onvrijwillig, zoals de man meermaals had aangegeven.

Vind je dat hij overdreef of was zijn wraak op de een of andere manier gerechtvaardigd?

Advertisement