Ze wil man worden, maar tijdens de transitie krijgt hij een baby: "Ik ben een vader die zijn kind borstvoeding geeft"

Janine image
door Janine

13 Februari 2023

Ze wil man worden, maar tijdens de transitie krijgt hij een baby: "Ik ben een vader die zijn kind borstvoeding geeft"
Advertisement

Ouder worden is iets dat zowel mannen als vrouwen delen, maar de zwangerschap is exclusief voorbehouden aan moeders, althans dat is heel lang zo geweest. Dit is het meest magische, meest intense en liefste moment dat een vrouw kan ervaren en weten dat er een leven in haar groeit is een uniek gevoel. De moderniteit heeft ons echter gewend aan veel innovaties en ook aan de mogelijkheid om, wanneer we ons niet op ons gemak voelen, van geslacht te veranderen en over te schakelen naar degene waarmee we ons echt identificeren en voorbij de geboorte.

Wat de hoofdpersoon van dit verhaal deed. Niet tevreden met als vrouw geboren te zijn en met een sterk verlangen om als man te leven, begon ze aan de lange reis naar deze transformatie. Terwijl dat plaatsvond, gebeurde er echter iets wonderbaarlijks: hij kreeg een baby. We vertellen je meer over hoe het ging.

via Daily Mail

Advertisement
@transking30/Tik Tok

@transking30/Tik Tok

Tanius Posey, 31 jaar oud, werd als vrouw geboren, maar sinds hij jong was, voelde hij zich nooit op zijn gemak, daarom besloot hij het pad van de transitie in te slaan. Dus begon hij verschillende medische behandelingen te ondergaan die hem naar de overgang leidden. Terwijl dit plaatsvond, gebeurde er echter iets onverwachts.

De 31-jarige had wat kwaaltjes en toen hij naar de dokter ging, ontdekte hij dat hij in de derde maand van de zwangerschap was. Een bericht waar hij sprakeloos van werd en dat in ieder geval in het begin niet gemakkelijk was om mee om te gaan. Toen besefte Tanius echter dat hij, ondanks dat hij een bepaald pad was ingeslagen, nog steeds in staat was om zijn kind fysiek alles te geven wat hij nodig had, inclusief de mogelijkheid om hem borstvoeding te geven. Dus bracht hij de zwangerschap tot een einde en zette de prachtige Zanius op de wereld.

Advertisement
@transking30/Tik Tok

@transking30/Tik Tok

Dit heeft niet alleen veel verbazing gewekt, maar heeft ook geleid tot een groot en kritisch debat. Velen reageerden slecht op het nieuws en bekritiseerden Tanius scherp omdat hij ervoor had gekozen om door te gaan, ook al was hij met de transitie begonnen. De beschuldiging die meerdere keren tegen hem is geuit, is dat hij niet heeft nagedacht over de gevolgen voor het kind en ook niet over de mogelijkheid dat hij later kan bewijzen dat hij het niet eens is met de keuze van de ouder.

Negatieve opmerkingen zijn ook afkomstig van de transgendergemeenschap, die hem "schuldig" maken aan het minimaliseren van de kwestie waarin zij geloven, omdat hij zijn transformatie niet heeft voltooid.

Gelukkig heeft de man zich niet laten beïnvloeden door al deze observaties en is hij steeds meer overtuigd van zijn keuze: "Ik hou van mijn zoon en zolang het me lukt, zal ik hem alles geven wat hij nodig heeft". Een echte liefdesverklaring die ook een manier is om iedereen die zich in moeilijkheden bevindt, zich ontmoedigd voelt en denkt niet de kracht te hebben om de obstakels van het leven onder ogen te zien, aan te moedigen om met opgeheven hoofd verder te gaan.

"Onze keuzes zullen nooit voor iedereen geschikt zijn - verklaarde hij - maar we mogen niemand tevreden stellen behalve onszelf".

Vind je dat hij gelijk had om door te gaan met de zwangerschap of had hij een andere keuze moeten maken?

Advertisement