Werkgever vraagt ​​werknemers om hun vakantie op te geven om een ​​collega in nood te helpen

Janine image
door Janine

21 Februari 2023

Werkgever vraagt ​​werknemers om hun vakantie op te geven om een ​​collega in nood te helpen
Advertisement

Niet iedereen heeft het geluk om te werken voor begripvolle, empathische en samenwerkende managers. We horen vaak dat er een verschil is tussen "baas" en "leider" en het is waar: een baas beveelt, neemt de eer voor successen en beschouwt zijn werknemers als getallen om te gebruiken. Een leider betrekt, moedigt aan, deelt de verdiensten van de successen van het bedrijf en maakt zijn medewerkers deel van het project, als een echt team.

Blijkbaar leek het bedrijf waarnaar in dit verhaal wordt verwezen geen leider te hebben, maar een man die de gemakkelijkste manier zocht om geld te besparen zonder dit openlijk te verklaren. We vertellen je het wat beter.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Een anonieme gebruiker deelde op het bekende online forum Reddit een bericht dat verscheen op het prikbord van zijn werkplek, vergezeld van de foto van de communicatie met de volgende opmerking: "Ik ben sprakeloos. Dit is belachelijk”.

Het bericht op het prikbord luidt het volgende: "Beste medewerkers, We hebben een oude werkneemster, met 17 dienstjaren, die in het ziekenhuis is opgenomen en enkele maanden moet revalideren. Ze heeft al haar opgebouwde dagen opgebruikt en haar vakantiedagen zijn op. Jullie kunnen je voorstellen dat dit haar gezin veel geld heeft gekost. Als iemand van jullie een of meer vakantiedagen wil schenken, dienen jullie de Vice-president Financiële Dienstverlening hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen. Bedankt voor jullie aandacht", vergezeld van de handtekening van de President en Bestuursvoorzitter.

Dit deed niet alleen de medewerkers hun neus ophalen die zich midden in een kwestie voelden die hen niet aanging, maar ook alle internetgebruikers. Velen uitten zich op een sarcastische manier en beweerden dat het bedrijf oneerlijk handelde tegenover de werknemers.

Advertisement
Reddit

Reddit

Op de een of andere manier gebruikmakend van hun plichtsbesef en empathie voor een collega in moeilijkheden, maakten de werkgevers volgens mensen misbruik van hen om de kosten te beperken. Als een van de andere werknemers een paar dagen had opgegeven, hadden de hogere niveaus van het bedrijf geen dagen hoeven te betalen waarop de medewerker niet aanwezig zou zijn geweest. "Sta me toe je schuldig te laten voelen door je iets te laten doen dat uiteindelijk voordeliger voor mij zou zijn", schreef een gebruiker die zich voordeed als het hoofd van het bedrijf.

Er zijn ook mensen die niet verrast waren door de episode, met het argument dat veel bedrijven dit soort "morele chantage" uitbuiten door te doen alsof ze meelevend zijn en onnodige uitgaven vermijden. De werkgever kan zijn zieke werknemer gewoon doorbetalen zonder andere werknemers te vragen hun vakantiedagen op te offeren.

Wat denk jij ervan?

Advertisement