Ze verlaat haar man na 37 jaar huwelijk: “Ik werd verliefd op mijn beste vriendin”

Janine image
door Janine

12 Februari 2023

Ze verlaat haar man na 37 jaar huwelijk: “Ik werd verliefd op mijn beste vriendin”
Advertisement

"Je kunt het hart niet controleren" is een gezegde waar we vaak aan denken als we ons realiseren dat we verliefd zijn geworden op iemand waarvan we ons nooit hadden kunnen voorstellen dat we ons ertoe aangetrokken zouden voelden. Liefde is soms echt onvoorspelbaar, zodanig dat het kan gebeuren dat iemand zelfs op hoge leeftijd het hoofd verliest. Het doet er weinig toe of je je hele leven aan iemand gebonden bent geweest, misschien zelfs getrouwd, - als je je realiseert dat je je niet langer op je gemak voelt in die situatie, is het belangrijk om deze te kunnen veranderen om aan je verlangens te voldoen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk, en de hoofdrolspeelster van dit verhaal weet het goed: na 37 jaar huwelijk besloot ze haar man te verlaten voor haar beste vriendin.

Advertisement

Liz Hilliard is bijna 70 jaar oud en is het levende bewijs dat het nooit te laat is om eerlijk tegen jezelf te zijn en vooral gelukkig te zijn. Liz staat bekend om haar methode waarmee ze fitnessles geeft en is altijd enorm benijd geweest om haar verbazingwekkende fysieke vorm, maar de vrouw begreep pas laat de essentie van haar ware aard. Op 64-jarige leeftijd, na 37 jaar in een huwelijk te hebben doorgebracht dat waarschijnlijk al een tijdje ten einde was, besloot ze haar leven terug te pakken en ervoor te kiezen om samen te zijn met de persoon van wie ze echt houdt: haar beste vriendin.

"Ik denk dat dit gevoel zich al een hele tijd aan het ontwikkelen is zonder dat ik het besefte", zei Liz over haar keuze. Natuurlijk was het niet gemakkelijk: "Het einde van een huwelijk dat te lang duurde, bevrijdde me van de sociale beperkingen die me gebonden hadden gehouden en die me ervan weerhielden eerlijk tegen mezelf te zijn. Ik werd wat ik vreesde te worden en dat heeft me bevrijd."

Advertisement

“Can you fall in love in an instant? Maybe, but I think this feeling had been building for a long time without me...

Pubblicato da Liz Hilliard Be Powerful su Venerdì 2 settembre 2022

Haar beste vriendin en nu levenspartner is 26 jaar jonger dan zij en heeft haar altijd gesteund op dit pad van zelfacceptatie. Tot op heden hebben de ex-man van Liz en zijn dochter ook het standpunt van de vrouw begrepen en haar openlijk gesteund, maar aanvankelijk was het niet gemakkelijk. "Liefde verbergt zich vaak op de meest onverwachte plaatsen en mensen," zei Liz, "Voor mij was het recht voor mijn ogen. Toen ik mijn innerlijke stem herkende, werd het duidelijk dat ik verliefd was geworden op Lee."

Een verhaal dat ons eens te meer laat zien dat het nooit te laat is om ervoor te kiezen gelukkig te zijn!

Advertisement