De school vraagt ​​de dochter zich tijdens carnaval te verkleden als vissersvrouw, maar haar moeder is veganist: er ontstaat chaos

Janine image
door Janine

19 Februari 2023

De school vraagt ​​de dochter zich tijdens carnaval te verkleden als vissersvrouw, maar haar moeder is veganist: er ontstaat chaos
Advertisement

Carnaval is een van de populairste periodes voor kinderen en zeker een van de drukste weken voor ouders. Zoals gewoonlijk organiseren scholen vaak themafeesten om carnaval te vieren en sommige scholen vragen om een heel specifieke look waar de hele klas aan mee doet.

Helaas zijn niet alle ouders tevreden met de criteria die scholen hanteren als het gaat om het verkleden van hun kinderen. Dit is het geval van gebruiker @veganaynormal die al haar verontwaardiging uitte in een video die de publieke opinie in tweeën deelde.

via Lavanguardia

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Ik ben het systeem en deze indoctrinatie beu", schreef de moeder in de beschrijving van de video. De beelden tonen de zeer verbijsterde jonge vrouw die beweert absoluut geschokt te zijn. "Ik kan wel huilen. In de klas van mijn dochter Nadia, 8 jaar, hebben ze besloten dat de meisjes en jongens zich zullen verkleden als vissers”, legde ze uit.

Tot nu toe niets vreemds, maar de kleine Nadia groeit op met sterke veganistische principes: "Ik heb de leraar verteld dat mijn dochter niet als visser verkleed zal gaan omdat het tegen haar morele en ethische principes indruist", zei de moeder, eraan toevoegend dat dit soort weigering heeft geleid tot een conflict tussen haar en de leraar: "Ik heb besloten de zaak voor te leggen aan de schoolleiding: ik ben het zat om genegeerd te worden", merkte ze op.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De video had een grote impact op sociale media, met bijna een miljoen views en duizenden tegenstrijdige commentaren: veel mensen betuigden hun solidariteit met de moeder, terwijl anderen haar adviseerden het luchtiger op te vatten. Sommigen hebben er grappen over gemaakt door te schrijven: “Ze kan gaan vissen op zeewier en het probleem is opgelost" of grappen als: "In de klas van mijn dochter moeten ze verkeersborden maken en zij heeft geen rijbewijs. Ik ga de leraar schrijven”.

De kwestie heeft zo'n breed debat veroorzaakt dat het trending is geworden op Twitter, waar velen leraren hebben verdedigd die gedwongen zijn om met dit soort situaties om te gaan, zelfs als een docent de moeder verdedigde: "Ik ben een parttime leraar en ik verdien €1.200 per maand. Ik respecteer graag de ethiek en moraal van al mijn studenten. Mijn studenten zijn geen product, het zijn mensen. Ze verdienen het om gehoord en gerespecteerd te worden en om hun stem te laten horen in het besluitvormingsproces van de klas", aldus het commentaar.

Wat denk jij ervan?

Advertisement