"Mijn ouders vroegen me om de hele erfenis van mijn man te gebruiken om hun hypotheek af te betalen"

Janine image
door Janine

21 Februari 2023

"Mijn ouders vroegen me om de hele erfenis van mijn man te gebruiken om hun hypotheek af te betalen"
Advertisement

Op donkere momenten, die waarin je in ernstige moeilijkheden verkeert, kiezen de meeste mensen ervoor om op de familie te vertrouwen voor emotionele steun, maar ook concreet: de meeste ouders staan ​​altijd klaar om hun kinderen in moeilijkheden met open armen te ontvangen, maar sommigen vragen misschien om een economisch rendement, misschien niet uit hebzucht, maar uit noodzaak. Om deze reden stelt een jonge weduwe internetgebruikers voor een delicaat dilemma: in hoeverre moet ze haar ouders dankbaar zijn die aan haar zijde zijn geweest in een van de slechtste periodes van haar leven?

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn man (26 jaar) is een paar maanden geleden overleden en heeft me een levensverzekering nagelaten. Ik verwachtte maar een paar duizend dollar, maar de uitkering bleek fors te zijn", begon de jonge vrouw. Helaas leed de man aan een langdurige ziekte en tegen het einde had het paar hulp nodig: de ouders van de jonge vrouw verwelkomden hen zonder problemen, waardoor ze in het ouderlijk huis konden intrekken. Nu de jonge vrouw vroegtijdig weduwe is geworden en de verzekering als erfenis heeft geïnd, verwachten haar ouders dat ze al het geld zal gebruiken om hun hypotheek af te betalen. "Ik weet dat als ik het doe, ik dit bedrag nooit meer zal zien," zei de jonge vrouw.

"Mijn moeder verwacht dat ik dit voor hen doe. Toen de cheque kwam, was het eerste wat ze wist te zeggen “nu kun je het huis afbetalen”, het tweede was “$300.000 is de prijs van je vrijheid”. Ik wil het eigenlijk niet doen, ik heb er een slecht gevoel over en hoewel ik enorm dankbaar ben voor hun hulp, lijkt dit me overdreven", aldus de jonge vrouw. Zij en haar man hebben altijd bijgedragen aan het betalen van de rekeningen, boodschappen en zelfs een soort "huur" om hun aanwezigheid niet economisch belastend te maken.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik weet echt niet hoe ik dit moet aanpakken of hoe ik ze moet vertellen dat ik het niet prettig vind om het te doen, maar tegelijkertijd zijn ze er zo zeker van dat dit het “juiste” is om te doen en wat “hoort” dat ik mezelf echt in twijfel trek en me afvraag of ik hebzuchtig ben”, vroeg de jonge vrouw zich af, terwijl ze uitlegde dat ze hoopt een eigen huis te kopen en het geld opzij te zetten voor haar pensioen: '"Ik heb er geen bezwaar tegen om ze wat geld te geven om mijn dankbaarheid te tonen, maar het idee om ze het hele bedrag te geven, krijg ik buikpijn van", besloot ze.

Het web bewees haar volkomen gelijk en legde uit dat de echte "hebzuchtige" haar ouders zijn: "Trek elke dollar eraf die je al hebt uitgegeven terwijl je ouders "je hulp aanboden" en geef ze het verschil. Ik heb het gevoel dat het niet veel zal zijn. En doe het alleen als je vrijgevig bent en superieur wilt zijn. Je moeder zal het waarschijnlijk niet eens waarderen, maar je doet wat goed is in je hart. Ze zouden je gratis moeten laten blijven zonder verplichtingen, behalve misschien rekeningen en eten. Je bent haar niet meer vriendelijkheid verschuldigd dan zij je heeft getoond", merkte een gebruiker op. Wat denk jij?

Advertisement