5 dagen na de bevalling weer aan het werk: “Vrouwen die met zwangerschapsverlof blijven zijn gewoon lui”

Janine image
door Janine

25 Februari 2023

5 dagen na de bevalling weer aan het werk: “Vrouwen die met zwangerschapsverlof blijven zijn gewoon lui”
Advertisement

De komst van een kind is altijd een emotionele gebeurtenis die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Daarom hebben werkneemsters recht op een paar dagen zwangerschapsverlof, om zich te organiseren en zich zo goed mogelijk te kunnen settelen bij de pasgeboren baby. Sommige vrouwen slagen er echter in eerder dan verwacht terug te keren omdat ze mensen naast zich hebben die hen kunnen ondersteunen bij het verzorgen van de baby en het standpunt van de andere nieuwe moeders niet kunnen begrijpen. Dat is het geval van Jaelyn Cox, een 29-jarige moeder die in Schotland woont en een geweldige postpartum-ervaring heeft gehad.

via The Sun

Advertisement

Instagram.com/diordollar_

Pubblicato da Jaelyn Cox su Venerdì 24 dicembre 2021

Jaelyn zei dat ze vijf dagen na de geboorte van haar tweede dochter weer aan het werk ging: de jonge vrouw werkt als danseres in een nachtclub en had geen problemen om haar activiteit kort na de bevalling te hervatten. Sinds ze zwanger is, is Jaelyn niet gestopt met werken. Ze trad op in haar shows tot de uitgerekende datum en verdiende ongeveer 900 euro per avond.

De vader van de meisjes vond het maar niks: "Ik ging vijf dagen na de bevalling weer aan het werk. En mijn vriend was op zijn zachtst gezegd geïrriteerd. Hij was eigenlijk heel boos. Hij zei dat ik moest rusten", zei Jaelyn. Uiteindelijk accepteerde zelfs de vader het, aangezien de jonge vrouw heel goed verdient met haar werk: "Mijn vriend zorgt voor mijn dochter als ik in de disco ben", legde de danseres uit.

Advertisement

Just out being a maw never mind me 🍼🤦‍♀️😂

Pubblicato da Jaelyn Cox su Giovedì 26 gennaio 2023

Jaelyn legde haar haast om weer te gaan dansen uit als een soort antidepressivum: "Thuis zitten zou ertoe leiden dat ik zwaarder zou worden en depressief zou worden. Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat vrouwen die hun toevlucht nemen tot zwangerschapsverlof: ik denk dat ze gewoon lui en op zoek naar een excuus zijn. Het is belangrijk om het moederschap je leven niet te laten overnemen. Elk kind heeft een gelukkige moeder nodig en een pauze nemen van je kinderen is een goede zaak", merkte ze op.

Volgens Jaelyn moeten nieuwe moeders zich concentreren op voeding, fitness en naar de sportschool gaan terwijl ze hun kind opvoeden: "Als je je niet verplicht om weer mooi te zijn, kan je partner een parallelle relatie beginnen", merkte ze op. Wat denk jij ervan? Ben je het eens met haar uitspraken?

Advertisement