Ze laat haar 6-jarige dochter een vriendin bij haar thuis uitnodigen: ze is verrast door haar keuze

Janine image
door Janine

24 Februari 2023

Ze laat haar 6-jarige dochter een vriendin bij haar thuis uitnodigen: ze is verrast door haar keuze
Advertisement

Als kind is het heel normaal om mee te willen doen aan een pyjama party of je beste vriend of vriendin thuis uit te nodigen. Dat zijn de eerste momenten waarop de kleintjes vriendschap beginnen te waarderen en loyaliteit en respect voor anderen leren. Bovendien zijn dit kleine gebeurtenissen die voor altijd in hun geheugen zullen blijven, dus waarom zou je ze geen plezier willen doen? De moeder van dit verhaal vroeg haar 6-jarige dochter Suzana wie ze graag zou willen uitnodigen voor een avondje met vriendinnen, om haar op te vrolijken na een periode van griep thuis. De reactie van het meisje verraste haar moeder echter.

via G1

Advertisement
Flickr / Tony Alter / Not the actual photo

Flickr / Tony Alter / Not the actual photo

Renata Souto wilde haar 6-jarige dochter opbeuren nadat het meisje een aantal dagen ziek was geweest, en daarom vroeg ze haar welke vriendin ze wilde uitnodigen voor het logeerpartijtje. Het meisje vertelde haar kort daarna dat ze haar beste vriendin al had gewaarschuwd om zich voor te bereiden om bij haar thuis te eten en te slapen voor de speciale avond. Suzana's moeder, die er vanuit ging dat de vriendin van haar dochter even oud was als zij, vroeg het meisje om het nummer van de ouders van haar vriendin, om met hen te kunnen praten en rechtstreeks te vragen of het meisje mocht blijven slapen. Op dat moment sperde Suzana echter haar ogen wijd open en vroeg aan haar moeder: "Maar waarom moet mevrouw Dona Ju haar ouders toestemming vragen om hier te slapen? Zelfs als ze oud is?". Suzana's moeder had nooit verwacht dat haar dochter Dona Ju, een 68-jarige vrouw, voor de gelegenheid zou uitnodigen.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Pas op dat moment besefte Renata dat haar dochtertje mevrouw Dona Ju, een buurvrouw die Suzana al vanaf haar geboorte kent, wilde uitnodigen. Ze hebben een prachtige relatie en Renata zegt zelf dat ze rustig is over hun relatie: "Ik weet dat ik Dona Ju kan vertrouwen en ik weet dat ik op haar kan rekenen in geval van nood met Suzana", zei de vrouw, zich bewust van de liefde en zorg die de vrouw voor haar dochter heeft.

De moeder van de kleine Suzana zei trots dat haar dochter een hart van goud heeft en ook veel liefde voor ouderen, benadrukkend hoe het meisje haar oma elke dag belt om te vragen of ze goed geslapen heeft. Een meisje dat zich al veel belangrijke waarden eigen heeft gemaakt!

Advertisement