Na 100 jaar werd bij hem een ​​brief bezorgd: het was verzonden in 1916

Janine image
door Janine

27 Februari 2023

Na 100 jaar werd bij hem een ​​brief bezorgd: het was verzonden in 1916
Advertisement

De papieren correspondentie is in de loop der jaren steeds minder geworden, vooral door de technologische evolutie en de komst van internet. Vandaag is een klik voldoende om te kunnen communiceren met iemand die zelfs vele kilometers verwijderd is, en hoeven we niet langer dagen te wachten op een antwoord in de brievenbus. Ooit bestonden e-mails niet en was de gewone post een van de belangrijkste communicatiemiddelen die er bestonden. Dat gezegd hebbende, konden er zelfs in het verleden fouten of vertragingen optreden bij de bezorging van een brief of pakket en dit is precies waar het verhaal over gaat dat we je vandaag willen vertellen. Een man vond in zijn brievenbus op zijn zachtst gezegd een eigenaardige brief: het was verzonden in 1916, en kwam met wel heel veel vertraging aan op zijn bestemming!

via London Wales Online

Advertisement
Instagram / breadandrosestheatre

Instagram / breadandrosestheatre

Finlay Glen, een 27-jarige man die in een flatgebouw in Hamlet Road, Crystal Palace, Londen woont, ontving deze vreemde brief waarvan hij het belang aanvankelijk niet had begrepen. De envelop was gedateerd "6 februari 16", waarvan Finlay dacht dat het gewoon 2016 was. Even later besefte de man dat de brief in 1916 moet zijn verzonden, aangezien de postzegel duidelijk het portret droeg van George V, die in het Verenigd Koninkrijk regeerde van 1910 tot 1936. Finlay was nieuwsgierig om de brief te openen en met de hulp van zijn vriendin en andere specialisten kon hij de afzender achterhalen.

De brief, die in 2021 arriveerde, was gericht aan mevrouw Oswald Marsh, destijds de vrouw van een rijke postzegelmagnaat. De brief begint als volgt: "Mijn beste Katie, wil je me helpen? Ik schaam me behoorlijk nadat ik heb verteld wat ik in de club heb gedaan." De rest van de brief is moeilijk te ontcijferen, maar hij is ondertekend door ene Christabel, van wie wordt aangenomen dat ze de moeder is van Oswald Marsh.

Advertisement
Public Domain Pictures / Not the actual photo

Public Domain Pictures / Not the actual photo

Stephen Oxford van de Norwood Society bekeek de brief en probeerde als historicus de situatie beter uit te leggen: “Het was een zeer succesvolle zakenman uit Norwood, een postzegelhandelaar die in een aantal huizen in de buurt woonde. Als plaatselijk historicus was ik verbaasd en opgetogen toen ik de details van de brief ontving en ik vond het geweldig om meer te weten te komen over Oswald Marsh en wat hij deed verderop in Upper Norwood," concludeerde de geleerde, er alleen aan toevoegend dat de brief mogelijk verloren is gegaan in een hoek van het sorteerkantoor van Sydenham en pas onlangs ontdekt.

Het is zeker fascinerend om oog in oog te staan ​​met elementen uit het verleden en de geschiedenis ervan te reconstrueren, nietwaar?

Advertisement