Vader in moeilijkheden verkoopt pennen op straat om te overleven: dankzij een foto wordt hij ondernemer

Janine image
door Janine

04 Maart 2023

Vader in moeilijkheden verkoopt pennen op straat om te overleven: dankzij een foto wordt hij ondernemer
Advertisement

Soms kan het leven erg zwaar zijn en het kan ons voor beslist moeilijke uitdagingen stellen, die de projecten die na zoveel jaren zijn uitgevoerd letterlijk overhoop kunnen halen. Abdul Halim al-Attar weet er alles van, een alleenstaande vader die - op de vlucht voor de burgeroorlog in Syrië - noodgedwongen een toevluchtsoord ver van huis moest zoeken.

Daarvoor werkte Abdul in een chocoladefabriek in de stad Damascus, terwijl hij in Libanon pennen verkocht in een straat in Beiroet in het gezelschap van zijn kinderen. Op een dag was zijn dochter erg slaperig, maar hij wilde niet dat ze op de grond sliep, dus hield hij haar in zijn armen terwijl hij doorging met zijn werk.

via Elciudadano

Advertisement
Twitter - @JFXM

Twitter - @JFXM

Het tedere tafereel werd vereeuwigd op een foto die een voorbijganger maakte en op sociale media deelde. Datzelfde beeld trok ook de aandacht van Gissur Simonarson, journalist en internet ontwikkelaar in Noorwegen, die erover dacht om een ​​inzamelingsactie te starten om Abdul en zijn kinderen te helpen, in een poging om minstens $5.000 op te halen.

Binnen enkele uren bereikte Simonarson zijn doel en binnen drie maanden wist hij $197.000 voor Abdul op te halen. Dankzij donaties kon Abdul een bakkerij openen en heeft sindsdien een kebab winkel en een klein restaurant aan zijn activiteiten toegevoegd, waarmee hij 16 andere Syrische vluchtelingen van werk heeft voorzien.

Advertisement
Twitter - @JFXM

Twitter - @JFXM

Nadat hij zijn eerste bedrijf was begonnen, verhuisde Abdul met zijn twee zonen van een gedeelde slaapzaal naar een gehuurd appartement om zijn kinderen een comfortabeler huis te bieden. Zijn vier jaar oude dochter Reem, het meisje op de beroemde foto, is in de wolken met haar nieuwe speelgoed en haar broer Abdullelah, 9, is na drie jaar afwezigheid weer naar school gegaan.

Abdul sprak zijn grote dankbaarheid uit voor het gebaar van Simonarson: "Het heeft niet alleen mijn leven veranderd, maar ook dat van mijn kinderen en de mensen die ik heb geholpen", verklaarde hij. De man bedankte ook alle mensen van het web voor de ongelooflijke demonstratie van vrijgevigheid jegens hem: "Als God je iets wil geven, zul je het krijgen", merkte hij op.

Een verhaal dat ons herinnert aan de mooie kant van internet en de kracht van solidariteit tussen mensen over de hele wereld.

Advertisement