Moeder geeft kinderen geen regels: “Ik heb liever dat ze doen en zich uitdrukken zoals ze willen”

Janine image
door Janine

12 Maart 2023

Moeder geeft kinderen geen regels: “Ik heb liever dat ze doen en zich uitdrukken zoals ze willen”
Advertisement

Elke ouder kiest zelf hoe hij zijn kinderen opvoedt. Meestal volg je enkele basisregels die de meeste mensen delen en die iedereen - of bijna - belangrijk vindt voor de groei van de kinderen. Het is bijvoorbeeld essentieel om ze te leren hoe belangrijk het is om je goed te gedragen, je stem niet te verheffen in het openbaar, anderen te respecteren, geen slechte woorden te zeggen, op een bepaalde tijd te gaan slapen en nog veel meer andere nuttige indicaties voor het dagelijks leven.

Dit is wat de meeste moeders en vaders doen, op een paar uitzonderingen na, dus vergelijkbare regels zijn niet zo onmisbaar. De moeder waarover we je willen vertellen is daar het bewijs van. Laten we eens kijken.

via New York Post

Advertisement

Luana Ribeira, 41 jaar, oorspronkelijk uit Wales, is de moeder van Seren, Electra en Celyn, respectievelijk 12, 13 en een jaar oud, en is bij het grote publiek bekend geworden vanwege de keuzes die ze heeft gemaakt met betrekking tot de regels die aan haar kinderen worden gegeven. De vrouw beweerde, zoals ze zelf zei, tegen ouders te zijn die hun kinderen willen "opsluiten" in precieze regels, terwijl zij ze liever vrij laat om zich te gedragen zoals ze willen.

Deze richtlijn voorziet er daarom in om geen tijden te geven om naar bed te gaan, ze niet te berispen als ze zich uitdrukken met een zeer kleurrijke taal, als ze scheldwoorden gebruiken of als ze vloeken, misschien terwijl ze aan het spelen zijn of iets anders aan het doen zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat het verkeerd is om je kinderen te gehoorzaam te maken omdat je het risico loopt hun groei te beperken - legde Luana uit - als we ze vrij laten om zich uit te drukken, zelfs met lelijke woorden, zullen ze volwassenen worden met een meer open geest en vrij van veel sociale verplichtingen".

Advertisement

Een overweging waar veel gebruikers het niet mee eens waren en niet beviel. “Ze vertellen me vaak dat mijn 3 kinderen wild zijn en dat mijn beslissingen daarvan de schuld zijn, maar ik vind het prima - vervolgde de vrouw - Het kan me niet schelen wat mensen denken, ik wil ze leren dat niet het slechte woord zelf verkeerd is, maar de bedoeling erachter. Als ze er een zeggen terwijl ze aan het spelen zijn en ze zitten vol adrenaline, geeft dat niet, het hoort erbij - bekende Luana - hetzelfde als ze zich pijn doen en vloeken, vraag ik ze liever of het goed met ze gaat, in plaats van ze uit te berispen".

Zich zorgen maken over gevoelens en niet hoe ze die uiten is wat deze moeder belangrijk vindt. Ze specificeerde echter dat ze niet toestaat dat ze vulgair zijn in het bijzijn van anderen of in bepaalde situaties, zoals op school. Als ze in deze gevallen ongepaste termen zouden gebruiken, zou zij de eerste zijn om ze verwijten te maken en ze te vertellen dat niet te doen. Maar blijkbaar weten haar kinderen heel goed wanneer en hoe ze met anderen moeten omgaan, dus het is niet nodig om ze tot de orde te roepen.

"Ik wil dat mijn kinderen zich kunnen uiten en niet opgroeien met de angst voor fouten - herhaalde Luana - ik heb liever dat ze hun eigen keuzes maken, zodat ze de gevolgen kunnen dragen en begrijpen wat goed of fout is, dit alles alleen als ze zich niet in gevaarlijke situaties bevinden, laat dat duidelijk zijn. Als we erover nadenken, is het ook een manier om ze meer onder controle te houden. Mijn gedrag leidt er niet toe dat ze liegen. Ik weet alles wat er door hun hoofd gaat en wat ze willen”.

Een opvoedingsmethode die ze zelf als kind heeft ervaren en die haar inspireerde. Maar is het echt de juiste manier om een ​​kind op te voeden, of is het altijd goed om de meer "traditionele" systemen te volgen? Wat vind jij?

Advertisement