Man en vrouw slapen al 7 jaar in aparte kamers: "Op deze manier zijn we gelukkiger"

Janine image
door Janine

05 Juni 2023

Man en vrouw slapen al 7 jaar in aparte kamers: "Op deze manier zijn we gelukkiger"
Advertisement

Er is niets mooiers dan samen slapen met je partner, althans dat denken de meeste verliefde stellen en vooral aan het begin van hun relatie. Na verloop van tijd kan het zijn dat je enkele kleine "ergernissen" begint op te merken: misschien snurkt een van de twee, of heb je verschillende slaaptijden, of misschien "steelt hij de dekens" tijdens de winter en kun je niet optimaal uitrusten.

Om deze en andere redenen koos een getrouwd stel er in feite voor om in aparte kamers te slapen en volgens hen was dit de beste beslissing die ze konden nemen om hun huwelijk te redden. Maar laten we hun verhaal in detail bekijken.

via Relrules

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"We realiseerden ons dat het moeilijk voor ons was om samen te slapen. Mijn man herinnerde zich al onze ruzies omdat hij niet genoeg had geslapen: hij snurkte, ik maakte hem wakker, hij rustte niet goed en was geïrriteerd. Soms was ik degene die aan het snurken was en maakte hij me wakker en kon ik niet meer in slaap komen. Vaak werd een van ons wakker omdat het warm was of omdat de ander opstond om wat water te drinken, en een keer had ik een vreemde droom en stompte ik hem in zijn oog!”, vertelde de jonge vrouw.

Nadat ze het eerste jaar van hun huwelijk ruzie hadden gemaakt om slaapgebrek, besloten de twee de situatie te analyseren en ontdekten ze dat ze een totaal tegenovergesteld slaappatroon hebben. Zij had flexibele werktijden, dus kon ze tot middernacht opblijven en 's ochtends rond 10 uur opstaan.

Hij daarentegen moest om 9 uur op kantoor verschijnen. Hierdoor viel de man in slaap terwijl zijn vrouw naast hem een ​​boek las of een film aan het kijken was: niet echt de beste rust. Bijgevolg moest hij zich 's ochtends vroeg klaarmaken om de deur uit te gaan, waarbij hij onvermijdelijk geluid maakte en beiden konden niet langer dan 6-7 uur slapen: dit maakte ze prikkelbaarder, vermoeider en nerveuzer.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Nadat ze de kern van hun discussie hadden begrepen, waren de twee echtgenoten het erover eens dat het beter zou zijn om in aparte kamers te slapen: hun huis is groot genoeg en beiden kunnen hun eigen slaapkamer hebben. In eerste instantie leek het de jonge vrouw vreemd, maar na een paar dagen besefte ze dat ze de oplossing had gevonden voor al hun huwelijksproblemen.

Zeven jaar zijn verstreken sinds ze ervoor kozen om apart te slapen en vandaag beweren de twee dat ze sneller in slaap vallen en veel serener rusten. Dit bracht haar man in een beter humeur en sindsdien is hij begonnen met het maken van een gezonde gewoonte om het ontbijt voor zijn vrouw te bereiden voordat hij naar zijn werk gaat, veel actiever en geconcentreerder. "Onze ruzies zijn zo goed als opgehouden: de meeste redenen waarom we discussieerden zijn verdwenen en we zijn allebei over het algemeen veel rustiger geworden", merkte de jonge vrouw op.

Een ongebruikelijke methode, maar blijkbaar effectief voor dit stel: heb jij ooit een dergelijke oplossing overwogen?

Advertisement