De ouders van het kind waar ze voor zorgt zijn te laat: oppas belt de politie

Janine image
door Janine

06 Maart 2023

De ouders van het kind waar ze voor zorgt zijn te laat: oppas belt de politie
Advertisement

Wanneer een tiener iets wil bijverdienen, besluit hij meestal om zich beschikbaar te stellen voor flexibele baantjes die weinig tijd kosten, zoals een paar uur op de kinderen van de buren passen: het lijkt een eenvoudige taak die goed te combineren is met de studie, maar wat te doen als deze buren niet op de afgesproken tijd terugkomen?

Dit is wat er gebeurde met een 14-jarig meisje dat in paniek raakte en besloot de politie te bellen om te proberen de ouders op te sporen van twee kinderen waarop ze aan het passen was. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik ben 14 jaar en ik ben de babysitter van een paar mensen in mijn buurt. Op vrijdag pas ik op de kinderen van een stel dat net naar de stad is verhuisd. Ze zijn een blok verwijderd van mijn huis, dus mijn ouders waren het erover eens dat ik daar tot 22.00 uur zou blijven. De ouders hadden me verteld dat ze om 21.00 uur terug zouden zijn, maar om 21.45 uur waren ze er nog steeds niet. Ik sms'te ze om te weten te komen waar ze waren, maar kreeg geen antwoord, dus belde ik mijn ouders en mijn moeder kwam naar me toe”, legde het meisje uit.

Het meisje maakte zich ook zorgen over de weersomstandigheden, aangezien het die avond veel had gesneeuwd en er mogelijk ongemakken op de wegen zouden kunnen zijn. Nadat ze tot na 23.30 uur op hun terugkeer had gewacht, besloot het meisje - in overleg met haar moeder - de politie te waarschuwen: "Ik maakte me grote zorgen. De politie vond hun namen en hun adressen en traceerde ze in ongeveer vijfentwintig minuten: ze waren bij een vriend thuis. Ze belden me en werden boos vanwege mijn melding”, vertelde ze.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De tiener legde uit dat ze nooit de autoriteiten had gebeld als de ouders de telefoon hadden opgenomen en dat het niet haar bedoeling was om hen in de problemen te brengen, maar het stel vertelde de moeder van de tiener dat het meisje "niet volwassen genoeg is" om babysitter te zijn: "Ik voel me een beetje schuldig dat de politie hen uit de huizen van hun vrienden heeft gehaald, maar ik vind dat ze de telefoon hadden moeten opnemen. Wat als er iets mis was met hun kinderen?", vroeg het meisje, vragend om een ​​mening op het internet.

Het web stond volledig aan haar kant: "Deze ouders profiteerden van je. Je deed alles wat je moest doen, inclusief proberen contact met hen op te nemen, contact opnemen met je moeder en vervolgens de politie. Je hebt niets verkeerd gedaan. Ze werden boos omdat ze werden betrapt op slecht gedrag. Laat je niet kwetsen door hun opmerkingen, je bent heel volwassen geweest: zij zijn de echte onverantwoordelijken", aldus een gebruiker.

Wat denk jij ervan?

Advertisement