Eigenaar van street food zit in de problemen en kan niet verder: onbekende helpt hem

Janine image
door Janine

07 April 2023

Eigenaar van street food zit in de problemen en kan niet verder: onbekende helpt hem
Advertisement

Moeilijke tijden kunnen iedereen in het leven overkomen en daar wordt het goede hart van ieder van ons op de proef gesteld: het is gemakkelijk om te glimlachen en vriendelijk te zijn als alles goed gaat, maar als het niet goed gaat met je activiteit, lukt het je dan nog steeds om te blijven glimlachen?

Welnu, de heer Gary Shanks, een inwoner van Las Vegas - Verenigde Staten - en eigenaar van de Southern Taste Seafood Truck, een streetfoodtruck die gefrituurde vis serveert, is erin geslaagd en zijn extreme vriendelijkheid werd ruimschoots beloond door een bijzondere ontmoeting. Maar laten we eens kijken naar de details van zijn mooie verhaal.

via Today

Advertisement

Het bedrijf van de heer Shanks was naar een nieuwe plek verhuisd nadat iemand het pand had verkocht waar hij zich al maanden bevond - helaas was de nieuwe hoek te verborgen voor het publiek en bediende het streetfoodbedrijf slechts vijf tot tien klanten per dag, waarmee hij ongeveer 50 tot 200 euro per dag verdiende. Na een paar dagen begon Shanks na te denken over het sluiten van zijn bedrijf, maar op een ochtend ontmoette hij Keith Lee, een populaire voedselrecensent en atleet uit de omgeving van Las Vegas met meer dan 10 miljoen fans op sociale media. Hij was op pad met zijn fiets toen hij zich omdraaide naar de vrachtwagen die in de half verborgen steeg geparkeerd stond.

"Als goede fijnproever ben ik meteen gaan kijken wat het precies was”, merkte hij op. Toen hij de vrachtwagen naderde, vroeg Shanks aan Lee wat hij wilde bestellen en de jongeman legde uit dat hij niets kon nemen omdat hij helaas allergisch is voor schaaldieren. Teleurgesteld voor het niet kunnen voldoen aan zijn trek, vroeg meneer Shanks aan Lee om de volgende dag terug te komen voor een allergeenvrij gerecht. De volgende dag maakte meneer Shanks naast de vis ook wat hamburgers en patat. Lee stelde zichzelf voor en was verrast door de vriendelijkheid van meneer Shanks, die hem ook een lunch aanbood zonder enige betaling te vragen.

Advertisement

Na een gesprek en het ontdekken van de moeilijkheden van de activiteit, besloot de influencer hem de opbrengst van een video die hij had opgenomen te sturen voor een totaalbedrag van 450 euro. Meneer Shanks probeerde het genereuze aanbod verschillende keren af ​​te wijzen, waarbij hij bovendien bekende dat hij de bekendheid van Lee niet kende, maar hij hield vol.

"Ik hou van dit soort momenten, omdat ik uit de grond van mijn hart dankbaar ben om een ​​doorgeefluik te zijn en mensen op deze manier te helpen", aldus Lee. Kort daarna haalde hij zijn afhaalmaaltijd op en registreerde een ​​video van de proeverij, samen met het adres van meneer Shanks. In de video gaf Lee de patat een 8,5 en de hamburger een 9,5.

Lee's fans aarzelden geen moment om naar de truck te gaan en online hun steun te betuigen aan Shanks' bedrijf. Binnen 24 uur ontving de man ongeveer $30.000 aan donaties van Lee's volgers en sinds de video online werd verspreid, is zijn omzet dagelijks met 900% gestegen. "Ik ben overweldigd door Lee's vriendelijkheid en al deze bekendheid. Die ontmoeting was een geschenk van God", aldus Shanks. En geef hem maar eens ongelijk!

Advertisement