Deze vrouw zegt dat economisch onafhankelijke vrouwen niet echt gelukkig zijn

Janine image
door Janine

06 Maart 2023

Deze vrouw zegt dat economisch onafhankelijke vrouwen niet echt gelukkig zijn
Advertisement

We weten dat in de eenentwintigste eeuw veel stereotypen aan het afnemen zijn: wie is er bijvoorbeeld nog echt van overtuigd dat vrouwen "geschikter" zijn om kinderen op te voeden en voor het huishouden te zorgen dan mannen? Of dat mannen per se van auto's en sport houden en nooit huilen?

Dit zijn stereotypen die onderhand door de meeste mensen als ouderwets en achterhaald worden ervaren. Door de meesten, maar niet door iedereen. Er zijn er ook die deze overtuigingen in feite nog steeds zo omarmen dat ze er een echte levensfilosofie van maken. Wat bedoelen we? Laten we het samen bekijken.

via tvyfarandula.com

Advertisement

Linda, een 23-jarige influencer, stelt met klem dat economisch onafhankelijke vrouwen niet echt gelukkig zijn. Nog maar een paar decennia geleden was de gedachte aan een stel wiens rollen en taken diepgeworteld waren gemeengoed: de cultuur en tradities van die tijd vereisten dat de "normaliteit" bijvoorbeeld de mens zag als de enige die "brood op de plank” bracht, terwijl de vrouw werd gedegradeerd tot taken die alleen betrekking hadden op de zorg voor het gezin en het huis. Tegenwoordig zijn deze vooroordelen uitgebannen en kent de figuur van man en vrouw niet meer zulke duidelijke scheidingen: een man kan gemakkelijk huisman zijn en een vrouw een manager in carrière, niets vreemds.

Linda trekt deze evolutionaire ideeën in twijfel en stelde omgekeerd dat "financieel onafhankelijke vrouwen niet 100% gelukkig zijn", "onkosten delen is niet natuurlijk".

Advertisement

Linda is getrouwd en wordt financieel ondersteund door haar man, die maar liefst $150.000 per maand verdient. De vrouw zei dat ze haar droom om arts te worden had opgegeven, maar dat ze dat heel graag deed en nu blij is dat ze haar liefde en aandacht volledig aan haar gezin kan besteden. Linda is van mening dat "uitgaven gelijkelijk verdelen" niet gezond is voor een stel: "het leidt alleen maar tot ongelukkigheid aan beide kanten", vertelde ze. Op sociale netwerken spaart de vrouw zichzelf niet en daarom schept ze op: "Ik heb nog nooit in mijn leven een rekening betaald en zelfs als mijn vader zou willen dat ik minder afhankelijk zou zijn van mijn man, zou ik niet gelukkiger kunnen zijn dan dit".

Kortom, er zijn vrouwen die hun imago als huisvrouw hoog in het vaandel hebben staan ​​en zich daar terecht niet voor schamen. Maar is het echt juist om op te scheppen over deze levenskeuze en openlijk kritiek te uiten op die koppels die hun leven baseren op een ander economisch beheer? Wat denk jij?

Advertisement