Ze laten een hond op straat achter om een ​​test te doen: de enige die stopt en voor hem zorgt, is een dakloze

Janine image
door Janine

08 April 2023

Ze laten een hond op straat achter om een ​​test te doen: de enige die stopt en voor hem zorgt, is een dakloze
Advertisement

Hoe vaak maakt de dagelijkse sleur ons "blind" voor de moeilijkheden van anderen? Vaak, te vaak: steeds meer mensen zijn in feite constant op zichzelf gericht en beseffen niet wat er naast hen gebeurt of voelen zich niet "bekwaam" om dingen te kunnen veranderen, terwijl anderen, de meest onzichtbare, handelen zonder na te denken, gedreven door wat duidelijk omschreven kan worden als "vrije liefde".

Dit is wat een youtuber genaamd Matt Bandeira probeerde aan te tonen door middel van een ontroerend sociaal experiment dat online werd gedeeld: in detail liet de man een hond achter in een drukke straat om de reactie van mensen te zien.

via YouTube - MattTv

Advertisement
YouTube - MattTv

YouTube - MattTv

De man - woonachtig in de Verenigde Staten - bond de hond vast aan een paal en plaatste een bord naast hem: "Ik kan niet voor de hond zorgen, iemand moet de verantwoordelijkheid voor hem nemen”. Er liepen veel mensen door de straat, maar niemand stopte. Na een paar minuten las een jonge vrouw het bericht, was ontroerd door het zien van het hondje, aaide het, dacht er misschien even over na, maar ging toen verder.

Even later stopte een andere persoon, een dakloze. De man las het bericht aandachtig, maar liep daarna verder. Maar na een paar ogenblikken keerde hij terug naar de hond, met een knuffel en wat eten in zijn hand. Nadat hij het voer voor de hond had neergezet, begon de man hem te aaien.

Advertisement
YouTube - MattTv

YouTube - MattTv

"Heb je een naam? Heb je honger? Je moet erg hongerig zijn. Ik heb wat eten gevonden, ik wil het je geven, eet het maar op kleintje", zegt de dakloze. De scène werd vastgelegd in beelden die meer dan een miljoen views overtrof, wat de wereld een heel belangrijke les leerde, en dat is dat vaker wel dan niet de mensen die het minst hebben het meest bereid zijn om te helpen.

Dit gebeurt waarschijnlijk vanwege empathie: de meest ongelukkige mensen weten heel goed hoe het voelt om niets te hebben, honger en kou te hebben en misschien stelde deze man zich dezelfde sensaties voor voor de verlaten hond, dus aarzelde hij niet om iets te doen. Het is verbazingwekkend hoe we iets kunnen leren als we even stoppen om de wereld om ons heen te observeren.

Advertisement