Na 7 jaar laten priester en non het geloof varen: als ze elkaar weer zien, springt de vonk over

Janine image
door Janine

12 Maart 2023

Na 7 jaar laten priester en non het geloof varen: als ze elkaar weer zien, springt de vonk over
Advertisement

Verliefd worden is het mooiste wat er in het leven kan gebeuren, dat moeten we toegeven. Liefde is een diep en uniek gevoel, dat zich op veel verschillende manieren kan manifesteren en iedereen kiest het pad dat voor hem goed voelt. Er zijn er die een gezin stichten dankzij de ontmoeting met een speciale partner, en er zijn er die daarentegen een sterke drang naar religie voelen en besluiten hun leven in dienst te stellen.

Dat was de twee hoofdrolspelers van dit verhaal overkomen: een man en een vrouw die priester en non waren geworden, toen er iets in hun leven veranderde. Laten we samen kijken hoe het is gegaan.

via Debate

Advertisement

Tomás en Massiel zijn twee jonge Mexicanen die een groot deel van hun jeugd hebben gewijd aan hun religieuze vorming. Beiden hadden gevoeld dat dit hun pad was en ze waren vastbesloten hun leven aan God te wijden, dus gingen ze aan het werk en studeerden ze zoveel als ze konden om zich voor te bereiden op hun missie. Gedurende 7 lange jaren zijn ze in deze richting vooruit gegaan, hebben ze religieuze kleding aangetrokken en hebben ze op verschillende manieren in contact met mensen gewerkt.

Terwijl elk van de twee hun eigen pad bewandelde, leerden de jongeren elkaar kennen. Tot nu toe niets vreemds, ze ontmoetten elkaar, ze bouwden een goede werkrelatie op, maar ze zagen elkaar niet frequent.

Advertisement
Tomás Cam/Instagram

Tomás Cam/Instagram

Het lot weet ons echter altijd te verrassen, en dat gold ook voor hen. Na jaren van religieus werk voelde Tomás dat er iets aan het veranderen was. Zijn verlangens waren niet meer hetzelfde en hij besefte geleidelijk dat dit dagelijks leven niets voor hem was. Reden waarom hij ervoor koos om de religieuze gewaden achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen. Toen ontdekte hij, dat precies hetzelfde met Massiel was gebeurd en besloot hij opnieuw contact met haar op te nemen.

De jonge vrouw voelde zich al lange tijd hetzelfde en begreep eindelijk dat het het beste was om het kloosterleven te verlaten. De twee jonge mensen hadden nauw contact, ze bespraken de situatie die ze hadden meegemaakt, totdat er uit de simpele vriendschap iets anders ontstond.

Tomás Cam/Instagram

Tomás Cam/Instagram

"Ik begon haar met andere ogen te bekijken - bekende Tomás - ik zag haar glimlach, haar ogen en haar nieuwe manier van kleden en ik was gefascineerd. We begonnen te praten en te praten en ik keek haar alleen maar aan".

Zo werden ze geleidelijk verliefd. Het feit dat ze hun religieuze gewaden hebben achtergelaten, heeft niets te maken met hun wederzijdse gevoelens. De liefde tussen hen bloeide pas daarna, maar blijkbaar had het lot zo beslist en in die richting gaan was de manier om elkaar te ontmoeten.

Immers, als twee mensen voorbestemd zijn om hun leven samen door te brengen, zal niets dat ooit kunnen stoppen. Voor hen was het precies zo en wij wensen hen een goed leven samen toe.

Advertisement