Na 25 jaar celibaat heeft deze priester de religie verlaten... uit liefde

Janine image
door Janine

31 Mei 2023

Na 25 jaar celibaat heeft deze priester de religie verlaten... uit liefde
Advertisement

Liefde is niet gemakkelijk te weerstaan, we weten er allemaal iets van, en we zijn het er helemaal mee eens dat het het sterkste gevoel ooit is. Liefde kan zich op zoveel manieren, vormen en situaties manifesteren, en het zit in vrijwel alles wat we doen. Een van de vormen waarin het gemakkelijker te herkennen is, is echter de relatie tussen twee mensen. Wanneer deze besluiten bij elkaar te blijven, hun leven in elkaars gezelschap door te brengen, een gezin te stichten, kan men die verbintenis alleen maar zien als de manifestatie van dit belangrijke gevoel.

Toch zijn er mensen die ervoor kiezen om zich niet te binden aan een fysieke persoon om het in praktijk te brengen, maar aan een allerhoogste entiteit, een godheid aan wie men zijn leven wil wijden. Religieuzen weten dit heel goed, die afstand doen van interpersoonlijke verbintenissen om hun leven aan iets groters te wijden, ook al gaat soms niet alles zoals gedacht. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van.

via Ouest-France

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Christophe Chatillon woont in Frankrijk en wijdt zijn leven aan God en religie sinds hij heel jong was. In 1999 werd hij tot pastoor gewijd en gedurende 25 lange jaren verrichtte hij religieuze diensten in de volle overtuiging van zijn keuze. Zijn pad leidde ertoe dat hij veel mensen bijstond, de gelovigen leidde en het woord van de Heer verkondigde, totdat hij rector werd van de Sainte-Croix-kathedraal in Orléans.

Na een lange tijd verscheen er echter iets in zijn leven - of beter gezegd iemand - en kon hij niet anders dan nota nemen van het einde van een lange reis. De liefde heeft in zijn bestaan ​​een andere vorm gekregen en is gematerialiseerd in het gezicht van een vrouw, een vrouw op wie hij verliefd werd en waarvoor hij besloot de kerk te verlaten.

Om een ​​dubbelleven te vermijden, besloot de man dat het tijd was om zijn religieuze kleren uit te trekken en een nieuwe weg in te slaan. Hij nam zijn besluit en deelde het mee aan de bisschop Monseigneur Blaquart, die zei dat hij erg bedroefd was door het nieuws.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Voormalig pastoor Chatillon zei dat, na vele jaren in dienst te hebben gestaan ​​van de gemeenschappen die deel uitmaken van de parochie van Orléans Cœur de Ville, het tijd was om een ​​nieuw leven te beginnen. "Lange tijd hebben de vreugden van de missie en van het broederlijke leven me in staat gesteld om de frustraties te compenseren die verband houden met het priesterambt, en meer in het bijzonder met het celibaat. Nu is dat niet meer het geval" - verklaarde hij.

Het leven leidde hem naar deze vrouw: het zorgde ervoor dat hij haar leerde kennen en van haar hield, en daarom werd hij gedwongen het priesterschap te verlaten. Liefde is tenslotte krachtig, uniek en overweldigend, en het is praktisch onmogelijk om er weerstand aan te bieden. In plaats van tegen zichzelf en tegen anderen te liegen, nam deze voormalige priester zijn beslissing, misschien pijnlijk maar terecht, en sloot hij een belangrijk hoofdstuk van zijn leven af.

Wat vind je van dit verhaal, heeft hij correct gehandeld?

Advertisement