98-jarige vrouw met meer dan 200 kleinkinderen ontmoet voor het eerst haar achterachterachterachterkleindochter

Janine image
door Janine

14 Maart 2023

98-jarige vrouw met meer dan 200 kleinkinderen ontmoet voor het eerst haar achterachterachterachterkleindochter
Advertisement

We komen allemaal uit een familie, er is geen ontkomen aan: we zijn geboren uit de vereniging van twee mensen. Kinderen uit de ene relatie brengen op hun beurt weer andere voort, enzovoort, en geven leven aan al die verwantschapsbanden waaraan we gewend zijn: kinderen, moeder en vader, grootvader en grootmoeder en vele anderen.

Het verhaal van vandaag is echt ongelooflijk omdat het een zeer moeilijke taak zou zijn om de verwantschapsbanden van de vrouwelijke hoofdrolspeelster in detail te beschrijven! Laten we proberen het een beetje te verduidelijken.

via www.dailymail.com

Advertisement

SIX (living) Generations. MaeDell, Frances, Gracie, Jacqueline, Jaisline, and Zhavia 🥰

Pubblicato da Gracie Snow Howell su Venerdì 24 febbraio 2023

Cordelia Mae Hawkins, beter bekend als MaeDell, is een vrouw met de eerbiedwaardige leeftijd van 98 jaar en kan bogen op een ongelooflijk aantal nakomelingen: 623. Onder hen zijn er 106 kleinkinderen, 222 achterkleinkinderen, 234 achterachterkleinkinderen en 37 achterachterachterkleinkinderen.

De vrouw was 16 toen ze met haar man Bill trouwde, hij was 50 en weduwnaar met 10 kinderen: zijn eerste vrouw was overleden toen ze thuis een Siamese tweeling baarde. Het gezin was meteen al behoorlijk groot, maar dat was nog maar het begin: MaeDell kreeg 13 kinderen met Bill en breidde hun nakomelingen dramatisch uit.

Een van de kleindochters van de vrouw, Howell, vertelt hoe het was om op te groeien in dit grote gezin: "Opa Bill werkte zeven dagen per week aan de spoorlijn; oma MaeDell, die zoveel monden te voeden had, stond bij zonsopgang op, stookte de houtkachel op, ging eieren rapen, kookte een paar kippen, maakte koekjes en saus en maakte uiteindelijk het ontbijt klaar voordat de kinderen naar school gingen. Bovendien moest de grootmoeder, om rond te komen, leren improviseren door het grootste deel van het voedsel van de familie te verbouwen en in te maken en medicijnen te halen uit lokale planten. Ondanks enkele bijzonder moeilijke tijden zorgde oma MaDell voor iedereen en klaagde nooit."

Advertisement

Alsof dit alles nog niet ongelooflijk was, is mevrouw Hawkins beroemd geworden door nog een ander opwindend feit. De vrouw werd vereeuwigd terwijl ze voor het eerst Zhavia Whitaker vasthield, het nieuwste kleinkind. Naast haar en de baby verschijnen ook MaeDell's dochter Frances Snow, 77, kleindochter Gracie Snow Howell, achterkleindochter Jacqueline Ledford, 29, en achter-achterkleindochter Jaisline Wilson, 19 jaar. De foto van dit zestal legt de zeer zeldzame gebeurtenis vast waarin er zes generaties vrouwen uit dezelfde familie zijn!

De ontmoeting tussen het jongste en oudste lid verliep zelfs beter dan verwacht: Howell zei dat MaeDell en Zhavia drie uur samen doorbrachten, waarbij de 98-jarige de baby met grote natuurlijkheid in haar armen wiegde. Een foto en een werkelijk ontroerende familie, daar bestaat geen twijfel over.

Wat vind je van bijzonder grote gezinnen: ben je voor of tegen?

Advertisement