Hij verwijt zijn vrouw, thuisblijfmoeder, dat ze overdag niets doet: ze filmt al haar klusjes

Janine image
door Janine

20 Maart 2023

Hij verwijt zijn vrouw, thuisblijfmoeder, dat ze overdag niets doet: ze filmt al haar klusjes
Advertisement

Ken je die kleine ruzietjes die zo nu en dan ontstaan ​​in een relatie? Het gekibbel dat ontstaat ​​om een ​​kleinigheidje, bijvoorbeeld als een van de twee met de zin komt "je doet niks!".

Het verhaal dat we je gaan vertellen, is ontstaan ​​uit die vervelende woorden: een meningsverschil, slechts een kleine discussie die maar liefst 10,7 miljoen views opleverde! Hoe? Laten we samen uitzoeken wat er is gebeurd.

via Independent

sierra_not_ciara/instragram

sierra_not_ciara/instragram

De hoofdpersoon van dit verhaal heet Sierra en is een thuisblijfmoeder. Tijdens een ruzie met haar vriend kreeg de vrouw te horen dat ze de hele dag niets deed: de man beschuldigde haar ervan een "gemakkelijk" en sereen leven te leiden terwijl hij onder druk elke dag keihard aan het werk was.

Sierra vatte het niet goed op en bedacht een manier om haar partner te laten zien hoe fout hij zat door die beschuldigingen tegen haar te uiten. Dus filmde de vrouw zichzelf gewoon een hele dag: in de video voert de vrouw haar normale routine uit en toont ze de veelheid aan taken, klusjes en plichten waar ze dagelijks aan wordt onderworpen.

Gedurende het hele filmpje is Sierra altijd bezig, drukker dan ooit: we zien haar het huis opruimen door kleren en speelgoed van de vloer op te rapen, de was doen, eten klaarmaken voor haar kinderen en ze dan eten geven, afwassen en opruimen, de keuken schoonmaken, boodschappen doen, badkamers schoonmaken... Kortom, de vrouw heeft de hele dag geen minuut rust en de bewijzen zijn overweldigend. Hoe reageerde de man op het zien van die beelden?

Advertisement

Sierra's echtgenoot verontschuldigde zich bij haar, zich bewust van de talloze activiteiten van zijn partner en de twee verzoenden zich. De video van Sierra is echter openbaar domein geworden en heeft tot een golf van controverse geleid: veel gebruikers hebben Sierra sterk gesteund, vele anderen hebben de man hard bekritiseerd, maar bovenal herkenden veel vrouwen zich in haar en hun frustratie de vrije loop gelaten.

Een andere huisvrouw, Bridgette Anne, geeft in haar post op Facebook een goed beeld van wat alle andere vrouwen onder de video van Sierra uitten: "Iedereen denkt dat fulltime thuisblijfmoeder zijn gemakkelijk is. Dat we geluk hebben om niet te hoeven werken. Dat we lui zijn. Dat het geen "echte" baan is, en dat we dus niets te klagen hebben. Maar de waarheid is dat het een eenzame en overweldigende rol is. Je kunt niets alleen doen, niet eens naar de wc gaan of genieten van een kopje koffie zonder dat er een schreeuwend en behoeftig kind zich aan je been vastklampt. Je hebt geen pauzes, je draagt ​​dezelfde kleren die dagenlang naar zweet en tranen ruiken om geen vlekken te maken op schone. Je vergeet wat het betekent of hoe het voelt om een ​​individu te zijn, want je hele bestaan ​​draait nu om dat kind”, lucht Anne haar hart.

De rol van huisvrouw wordt daarom te vaak onderschat en verdient meer aandacht. Wat denk jij ervan? Denk je dat huishoudelijk werk vergelijkbaar is met werk buitenshuis?

Advertisement