Moeder bekent dat ze van 4 van haar 7 kinderen moest scheiden omdat ze ze niet kon onderhouden

Janine image
door Janine

25 Maart 2023

Moeder bekent dat ze van 4 van haar 7 kinderen moest scheiden omdat ze ze niet kon onderhouden
Advertisement

Een dak boven ons hoofd en een gezin lijken ons vaak een uitgemaakte zaak: het is voor ons vanzelfsprekend dat we er vroeg of laat een zullen hebben en dit brengt ons ertoe om verder te gaan met onze gedachten. Helaas baart de gedachte aan een vaste woonplek veel mensen over de hele wereld zorgen.

Het verhaal van vandaag gaat over een Australische vrouw die zich in ernstige problemen bevond om een ​​veilige plek te vinden voor haar en haar gezin bestaande uit zeven kinderen.

via DailyMail

Advertisement
The Daily Telegraph/ Twitter

The Daily Telegraph/ Twitter

Herbriella George, uit New South Wales, is een moeder van zeven kinderen en een van de ongeveer 160.000 mensen in Australië die wachten op sociale huisvesting.

In de loop van meer dan 10 jaar heeft de vrouw meer dan 60 verzoeken om een ​​huis bij de staat ingediend zonder ooit iets te kunnen bemachtigen. Uiteindelijk moest Herbriella terugvallen op het huren van een huis voor $450 per week: ze kon geen jaren meer wachten om een huis te krijgen. Dus moest de vrouw genoegen nemen met een bouwvallige huurwoning: "Ik wist door de foto te bekijken dat niemand die woning zou willen, want ik zou het ook niet willen hebben als ik niet wanhopig was, maar dat was ik wel", vertelde ze.

Het huis was vies, met scheuren en onhygiënisch: overal zat schimmel en dat was niet het enige grote minpunt.

Advertisement
Luca Rossato/ Flickr - Not the actual photo

Luca Rossato/ Flickr - Not the actual photo

In feite was er in dat vervallen huis een echte rattenplaag die de leefbaarheid nog moeilijker maakte. De keuze voor Harbriella was tussen dat afbrokkelende bouwwerk en haar auto. De vrouw zei dat ze een groot deel van haar bezittingen moest weggooien omdat ze onder de schimmel zaten en dat ze vier van haar kinderen moest "afstaan" aan haar ex-partner om ze bij hem te laten wonen: "Ik heb vier van mijn kinderen moeten opgeven omdat ik ze niet meer kon onderhouden”, legde ze uit. "Er waren dagen dat ik niet eens wist wat ik op tafel moest zetten om ze te eten te geven. Ik ben wanhopig dat ik mijn kinderen niet het thuis kan geven dat ze verdienen."

Het verhaal van Harbriella heeft zichtbaarheid gegeven aan een groot probleem waarmee onze moderne samenleving wordt geteisterd, maar we zijn ervan overtuigd dat ze dankzij de media-aandacht die ze heeft gehad binnenkort een betere accommodatie kan vinden voor haar prachtige gezin.

Advertisement