Hij moet zijn ex-vrouw €200.000 vergoeden voor 25 jaar onbetaald huishoudelijk werk (+VIDEO)

Janine image
door Janine

13 Maart 2023

Hij moet zijn ex-vrouw €200.000 vergoeden voor 25 jaar onbetaald huishoudelijk werk (+VIDEO)
Advertisement

Trouwen is een wens van velen, maar een gezin stichten en voor het huis zorgen is niet vanzelfsprekend dat het zaken zijn waar alleen vrouwen zich mee zouden moeten bezighouden. Een gezin creëren met twee mensen die van elkaar houden en die hun leven samen willen doorbrengen, betekent niet noodzakelijkerwijs dat een van de twee echtgenoten zichzelf moet vergeten en zichzelf moet opofferen om het dagelijkse leven goed te laten verlopen. Natuurlijk zijn er mensen die prioriteit willen geven aan het gezin, maar het mag nooit een verplichting zijn.

Gelukkig zijn er met de moderniteit in die zin veel stappen vooruit gezet en als in niet al te verre tijden precieze rollen binnen de gezinskern moesten worden gerespecteerd, lijkt het iets te zijn dat nu is verdwenen. Toch kan men van tijd tot tijd lezen of horen over situaties die niet bepaald aangenaam zijn. Wat is er gebeurd met de hoofdpersoon van dit verhaal.

via The Sun

Advertisement
 RTVE Noticias/Youtube screenshot

RTVE Noticias/Youtube screenshot

Het vond allemaal plaats in Velez-Malaga, in Zuid-Spanje, waar Ivana Moral in het middelpunt stond van een strijd die ze won. We praten over een overwinning omdat de vrouw vanaf 2020 lange tijd in een juridisch gevecht is verwikkeld met haar inmiddels ex-man, opdat haar rechten worden gerespecteerd. De twee trouwden in 1995 en sindsdien had onze hoofdrolspeelster nooit meer gewerkt, behalve thuis of soms in sommige sportfaciliteiten die eigendom waren van haar man.

Volgens Ivana had de man altijd gewild dat zij voor het huis en de kinderen zou zorgen, terwijl hij bezig was zijn imperium van sportscholen op te bouwen. Door de jaren heen had de vrouw de situatie geaccepteerd en nooit geklaagd. Voor het huis zorgen, de kinderen en af ​​en toe haar man helpen bij de receptie vond ze prima, maar toen begon alles een andere wending te nemen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Man en vrouw konden niet langer met elkaar opschieten en kozen ervoor om uit elkaar te gaan, maar aangezien ze hun eigendom deelden, zou de vrouw niets anders overhouden dan de helft van het huis waarin ze altijd hadden gewoond. Dit is waar iets in Ivana's hoofd klikte en ze besloot voor zichzelf op te komen.

"Ik had hem jarenlang gesteund, geholpen, onze dochters grootgebracht en ik had niets meer - zei ze - ik nam mijn standpunt in en eiste compensatie voor al het werk dat in 25 jaar was gedaan". En gelukkig kreeg ze wat ze verdiende.

De uitspraak van de rechtbank waartoe ze zich had gewend, bepaalde dat de man haar ongeveer 200.000 euro zou moeten vergoeden voor het werk van al die jaren, evenals een pensioen en alimentatie voor haar 20- en 14-jarige dochters.

De advocaat van de vrouw, Marta Fuentes, betoogde hoe belangrijk deze overwinning was, niet alleen voor haar cliënte, maar voor alle vrouwen die een deel van hun leven in de schaduw van hun echtgenoten leven en dan het risico lopen met niets in hun handen te blijven zitten.

Natuurlijk, mensen trouwen niet om geld te verdienen door te trouwen en uiteindelijk te scheiden, maar als een vrouw haar hele leven haar man heeft gesteund en voor het huis heeft gezorgd, en kostbare tijd heeft vrijgemaakt van haar carrière, dan is het niet leuk om getuige te zijn van een dergelijke behandeling. Daarom heeft met name Ivana, maar velen zoals zij, besloten te reageren.

Wat vind je van deze kwestie?

Advertisement