Deze jongen heeft een alligator als huisdier: “hij woont bij mij en ik hou ervan om hem te knuffelen”

Janine image
door Janine

15 Mei 2023

Deze jongen heeft een alligator als huisdier: “hij woont bij mij en ik hou ervan om hem te knuffelen”
Advertisement

Huisdieren maken deel uit van het leven van veel mensen: deze wezens zijn aanhankelijk, "knuffelig", ze houden je gezelschap en als we ze bij ons thuis verwelkomen door ze "van de straat" te halen, doen we ook een goede daad. Kortom, we zijn allemaal gelukkiger.

De opties zijn echt talrijk: de meest populaire dieren zijn honden, katten, vissen, konijnen, hamsters en schildpadden; sommige mensen geven de voorkeur aan iets meer exotische wezens, misschien een kameleon of zelfs een slang. Het huisdier dat door de hoofdrolspeler van dit verhaal is gekozen, is echter iets heel bijzonders en ongelooflijks!

via nypost.com

Jonathan Temminckii Morelett, is een jonge man die een nogal eigenaardige keuze heeft gemaakt: hij heeft besloten een alligator in zijn eigen huis groot te brengen! Ja, je hebt het goed begrepen: een rij scherpe tanden en een onverzadigbare honger, dat dier dus.

Jonathan verklaart dat zijn Gamora een zeer volgzaam en gevoelig dier is: hij laat haar zonder problemen vrij rondlopen in zijn huis. De alligator heeft vrije toegang tot alle kamers en loopt overal vrolijk rond, vaak rustend op de bank of in Jonathans armen en op sommige foto's kunnen we hem zelfs met hem zien slapen!

Op sociale netwerken plaatst de jongen vaak foto's samen met het ongewone dier en in zijn armen lijkt het wezen dan ook tam. Maar een alligator blijft een alligator.

Advertisement

Een alligator is ongetwijfeld een wild dier, wiens karakter niet bekend staat als zachtaardig. Het is echter goed om dit wezen te onderscheiden van de krokodil, die fysiek groter en veel feller is. Beide dieren zijn echter allerminst geschikt om in gevangenschap grootgebracht te worden gezien hun hun primaire roofzuchtige instincten.

Gamora lijkt echter een zeer zeldzame uitzondering te zijn en de vreemde relatie met haar baasje heeft voor enige mediahype gezorgd. Jonathan werd geïnterviewd en zei: "er zijn maar weinig gevallen van alligators die zich zo goed aan gevangenschap kunnen aanpassen als zij, voor haar soort is ze een bijzonder volgzaam exemplaar dat ik het me kan veroorloven om met haar te wandelen, dicht bij haar te blijven en spelen zonder dat ze ooit nerveus wordt en de controle verliest.”

Het lijkt dus mogelijk om een ​​van deze ongewone dieren te houden, als de wetten van het land dat toelaten, maar alles heeft een prijs.

Jonathan moet een veeleisende routine ondergaan om in de behoeften van het dier te voorzien: Gamora volgt een bepaald "gezond dieet" op basis van konijn, rat, rundvlees, kip en wat schaaldieren die in specifieke winkels moeten worden gekocht.

Bovendien heeft het dier verzorging nodig die inherent is aan zijn "vijver": het filter moet dagelijks worden gewassen om het water schoon te houden van de grote hoeveelheid overblijfselen als gevolg van zijn "dieet". Dan is er de kwestie van voedsel, dat niet alleen "speciaal" en niet gemakkelijk te vinden is, maar ook een ander probleem oplevert: de man moet een zeer grote hoeveelheid ervan invriezen, genoeg voor ongeveer 15 dagen. Ten slotte moet hij ervoor zorgen dat de ruimte rond de vijver goed wordt schoongemaakt om ervoor te zorgen dat het dier zich gene pijn zal doen als hij er loopt.

Die van Jonathan is zeker een zeer veeleisende "huisvriend" en niet echt binnen ieders bereik. Wat vind jij van het in huis houden van dergelijke dieren?

Advertisement