Hij wordt onwel op straat en valt neer op de grond: voorbijgangers maken foto's van hem in plaats van hem te helpen

Janine image
door Janine

25 Juni 2023

Hij wordt onwel op straat en valt neer op de grond: voorbijgangers maken foto's van hem in plaats van hem te helpen
Advertisement

Het hebben van betrouwbare mensen aan je zijde is altijd belangrijk: of het nu vrienden of familieleden zijn, hun steun kan nuttig zijn, soms zelfs onmisbaar. Dit is duidelijk wederkerig dat nooit als vanzelfsprekend mag worden beschouwd, maar in tijden van nood is het essentieel om er te zijn. Helaas zijn er gelegenheden, momenten waarop we alleen zijn of in ieder geval niemand in de buurt hebben die we kennen. Wat als er op dat moment iets met ons zou gebeuren?

Het enige dat overblijft is onszelf toevertrouwen aan anderen, aan het goede hart van degenen die we zouden kunnen tegenkomen. Maar weten we zeker dat ze zouden weten wat ze moesten doen, dat ze zelfs maar iets zouden doen? De hoofdpersoon van dit verhaal is er achter gekomen.

via Ilcorrieredellacittà

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in een wijk in Rome, Italië, waar de 47-jarige Marco in ernstige moeilijkheden verkeerde. Hij was net thuisgekomen van zijn werk, rond middernacht, hij had net een telefoongesprek met zijn vriendin beëindigd waarin hij haar had verzekerd dat hij thuis was aangekomen.

Maar een paar minuten later begon de man zich, ondanks dat hij een bloeddonor was in perfecte gezondheid, onwel te voelen: "aangezien ik me steeds slechter voelde, dacht ik dat het me zou helpen om de straat op te gaan en wat frisse lucht te halen", verklaarde hij.

Eenmaal op straat werd de situatie er echter helemaal niet beter op, integendeel.

Advertisement

A che punto siamo arrivati

Pubblicato da Pamela Zeppilli su Mercoledì 14 giugno 2023

Marco werd overvallen door ernstige duizeligheid die hem deed wankelen totdat hij op zijn knieën viel: "Ik begon naar de tabakswinkel te lopen, in de hoop iemand te ontmoeten om hulp te vragen, maar ik kon niet veel meters lopen…”, vertelde hij.

In feite verloor de 47-jarige bijna volledig zijn bewustzijn, overweldigd door zijn malaise, helaas stootte hij toen hij flauwviel met zijn hoofd tegen de stoep, waardoor zijn toch al kritieke situatie nog erger werd: "Ik viel flauw en bleef hulpeloos op de grond liggen, ik kon niet bewegen of spreken, ik nam alleen waar wat er om me heen gebeurde in momenten van helderheid," onthulde hij. Maar er is misschien nog iets ergers aan dit verhaal.

Ondanks het late uur waren meer dan enkele voorbijgangers getuige van de scène waarin Marco in doodsangst op de grond lag: "het zal wel een drugsverslaafde zijn, laten we gaan; kijk die zwerver dan… wat walgelijk", dit zijn enkele van de opmerkingen die de man hoorde terwijl hij wanhopig hulp nodig had van mensen die hem negeerden. Iemand stopte zelfs om een ​​video op te nemen met zijn mobiele telefoon. Gelukkig benaderde een persoon na ruim een ​​uur de ongelukkige persoon met de vraag of hij hulp nodig had.

"Gaat het? Heeft u een ambulance nodig?”, vroeg een vrouwelijke stem. Hij slaagde erin zijn hoofd te knikken voordat hij volledig flauwviel. Uiteindelijk werd Marco wakker terwijl er een CT-scan werd gemaakt en in korte tijd waren zijn omstandigheden weer optimaal. Hij was getroffen door een syncope en had na de val tegen de stoep een hoofdwond opgelopen. Hij maakte een briefje dat hij bij de tabakswinkel ophing die hij had geprobeerd te bereiken, om de vrouw te bedanken die hem had gered en haar uitnodigde om contact met hem op te nemen via zijn mobiele telefoon.

Dit is de demonstratie dat men zelfs te midden van mensen alleen kan zijn; Marco was goed gekleed en kon daarom niet doorgaan als een junk of een "gevaarlijk" persoon. In ieder geval kost het bellen van een ambulance in deze gevallen niets en kan het een leven redden.

Advertisement