Haar dochter reageert op het meisje dat haar pestte: “ik ben heel trots op haar”

Janine image
door Janine

22 Maart 2023

Haar dochter reageert op het meisje dat haar pestte: “ik ben heel trots op haar”
Advertisement

Wanneer je ouder wordt, is het altijd moeilijk om te begrijpen welke weg je moet inslaan met betrekking tot de opvoeding van je kinderen. Vooral als je een eerste kind hebt en geen eerdere ervaring hebt, is het niet vanzelfsprekend dat je de goede richting ingaat en loop je het risico min of meer grote fouten te maken of keuzes te maken die al dan niet door anderen worden gedeeld.

In een vergelijkbare situatie bevond de moeder zich, die in het middelpunt van dit verhaal staat, die haar gedachten deelde op Twitter en dit leidde tot een enorm debat tussen degenen die het met haar eens waren en degenen die haar standpunt overdreven vonden. Maar we leggen beter uit waar we het over hebben.

via Daily Mail

Advertisement

Bianca Austin is een 35-jarige Britse moeder van twee kinderen die een bericht op haar account plaatste, waardoor het hele internet letterlijk in tweeën werd gedeeld. In haar bericht bekende deze moeder: "Na weken van pesten door hetzelfde meisje, talloze telefoontjes naar de school en geen verandering, reageerde mijn dochter vandaag nadat ze weer werd gepest en confronteerde ze haar pestkop fysiek. Ik ben erg trots op haar". Directe woorden die geen ruimte laten voor misverstanden en die tot een enorm debat hebben geleid.

Veel van de ongeveer 2 miljoen gebruikers die het bericht lazen, zeiden dat ze het met de vrouw eens waren, met het argument dat, als je niet gehoord wordt door de school, de enige manier om te vechten en een einde te maken aan pesten is om jezelf te verdedigen. Aan de andere kant zijn er mensen geweest die er scherpe kritiek op hebben geuit, met het argument dat het niet de meest ideale oplossing voor het probleem zou zijn om jongeren aan te zetten tot gewelddadige en fysieke reacties.

Advertisement
Bianca Austin/Twitter

Bianca Austin/Twitter

“Ook zulke reacties lopen het risico pesten te worden en niets anders", betoogde een gebruiker. "Pesten is schadelijk en veroorzaakt veel problemen, maar je dochter had niet op deze manier mogen reageren", schrijft een ander. Berichten die niet onopgemerkt zijn gebleven en waarop Bianca heeft besloten te reageren.

"Ik zou graag willen weten wat jullie zouden voorstellen als oplossing voor pesten - antwoordde onze hoofdpersoon - De school was niet in staat om iets te doen, het onjuiste gedrag verwoestte de geestelijke gezondheid van mijn dochter en beïnvloedde haar studies, wat is de juiste lijn van actie dan? Mijn dochter heeft geen kwade bedoelingen, het enige wat ze wil is met rust gelaten worden om vreedzaam van school te genieten. En toch - vervolgde ze - werd ze gestraft met twee dagen schorsing, terwijl het meisje dat haar al heel lang plaagt naar school kan gaan omdat die van haar alleen verbale en geen fysieke beledigingen waren".

Wie heeft er gelijk? Een standpunt innemen over dit onderwerp is niet gemakkelijk, dat moeten we toegeven, en het is niet mogelijk om met de grootste zekerheid te zeggen wat goed of fout is. Jongeren mogen natuurlijk nooit worden aangemoedigd om met geweld te reageren, maar zich zoveel mogelijk te wenden tot leraren of andere instellingen die zich met dit probleem bezighouden. Het is ook waar dat degenen die constant onder druk worden gezet, er soms toe worden gebracht om instinctief te reageren voor hun persoonlijke bescherming.

Denk je dat deze moeder het helemaal bij het verkeerde eind heeft of heeft ze gelijk?

Advertisement