Vrouw kan zich maar één maaltijd per week veroorloven, maar ze geeft het niet op haar katten te voeren

Janine image
door Janine

26 Maart 2023

Vrouw kan zich maar één maaltijd per week veroorloven, maar ze geeft het niet op haar katten te voeren
Advertisement

We kunnen niet altijd beslissen wie we aan onze zijde willen hebben: als het waar is dat we de vrije wil hebben om te trouwen of met wie we uitgaan, kunnen we bijvoorbeeld zeker niet "kiezen" uit welke familie we komen, maar het gezin dat we stichten wel. En maken onze schattige huisdieren geen deel uit van ons gezin, bijna als een kind?! Veel mensen vinden van wel en behandelen hun geliefde huisdieren met alle denkbare aandacht.

De hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen heeft het onvoorstelbare gedaan voor haar harige viervoeters. Laten we eens kijken.

via Daily Mail

Advertisement
Zeemeeuw/ wikimedia - Not the actual photo

Zeemeeuw/ wikimedia - Not the actual photo

Yasemn Kaptan is een 46-jarige vrouw die alles zou doen voor haar 6 katten: om ze te onderhouden, te voeren en te verzorgen geeft ze liever 3 maaltijden per dag voor zichzelf op, in ieder geval "vaste" maaltijden. De vrouw verkeert in een verre van rooskleurige economische situatie: ze moest haar baan als aankoopconsulent opgeven toen ze aan osteoporose bleek te lijden en haar arbeidsongeschiktheidsuitkering stelt haar nauwelijks in staat om de kosten van haar huur en enkele rekeningen te dekken.

Yasemn geeft echter niet op om voor haar katten te zorgen. Ze koopt kattenbakken, blikjes voedsel en speciale melk voor hen en probeert haar geliefde katten niets te laten missen. Maar ze doet dit allemaal tegen een zeer hoge prijs.

Advertisement
splityarn/flickr - Not the actual photo

splityarn/flickr - Not the actual photo

De vrouw geeft namelijk haar maaltijden op om haar katten te onderhouden: "Ik kan het me maar één keer per week veroorloven om te eten en ik drink pepermuntthee om het hongergevoel te stillen. Ik heb niet genoeg geld om ons allemaal te onderhouden, maar ik ben niet van plan om de katten weg te geven, ze zijn mijn familie, ik heb ze al meer dan 17 jaar bij me en ik weet dat ze niet lang meer te leven hebben, ik kan ze niet alleen laten omdat ze net als mijn kinderen zijn, ze geven me de kracht om door te gaan", verklaarde ze.

Helaas gaat het ook niet goed met de partner van Yasemn.

This is Yasemn Kaptan. She claims she can sometimes only afford one meal a week amid the cost of living crisis - as she...

Pubblicato da My South London su Domenica 19 marzo 2023

My South London/ facebook

De man lijdt aan multiple sclerose en ondanks zijn moeilijke omstandigheden zegt hij zich grote zorgen te maken over zijn partner die in een jaar tijd bijna 30 kg is afgevallen: het dieet van de vrouw omvat slechts één "vaste" maaltijd per week bestaande uit gegrilde groenten zoals paprika's, uien en sla. Alle andere maaltijden neemt ze alleen vloeistoffen, meestal thee of kruidenthee als ontbijt, lunch en diner.

Helaas zijn er veel mensen in grote economische moeilijkheden die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen en onze hoofdrolspeelster is een van de vele mensen die om hulp roepen. Maar Yasemn geeft niet op en is er zeker van dat het voor haar en haar "grote familie" zal verbeteren en we duimen allemaal voor haar.

Wat vind jij van de drastische keuze van deze vrouw?

Advertisement