Stel krijgt een klachtenbrief over het aspect van hun huis: de gemeenschap komt in actie om hen te helpen

Janine image
door Janine

25 April 2023

Stel krijgt een klachtenbrief over het aspect van hun huis: de gemeenschap komt in actie om hen te helpen
Advertisement

De huidige samenleving heeft vaak de neiging om overhaaste conclusies te trekken en te gemakkelijk een “mening” te geven over het leven van anderen. Maar we weten het, je moet een boek nooit beoordelen op zijn omslag en het verhaal van Jimmy en Marilyn Curcuru is een uitstekend voorbeeld om iedereen eraan te herinneren dat je, voordat je met de vinger naar iemand wijst, de situatie van alle kanten moet kennen.

Het echtpaar woonde al meer dan vijftig jaar in hetzelfde huis in Gloucester, in Massachusetts, Verenigde Staten. Daar brachten ze drie kinderen groot en waren ze lange tijd actieve leden van de gemeenschap en eigenaren van een plaatselijk klein bedrijf.

via CNN

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Helaas bracht het leven hen veel moeilijkheden en was het echtpaar niet meer in staat het huis in perfecte staat te houden. Jimmy, 71 jaar, moest zijn kleine bedrijf sluiten vanwege gezondheidsproblemen en Marilyn kreeg ondertussen de diagnose multiple sclerose en was bedlegerig geworden. Een van de drie kinderen van het stel, Lyanne, besloot daarom haar baan op te zeggen om voor haar ouders te zorgen, maar financieel was het zeker niet gemakkelijk om het ouderlijk huis te onderhouden, dus verwaarloosde het na verloop van tijd.

Het gezin is nooit tevreden geweest met de staat van hun huis: het echtpaar voelde zich schuldig, maar verwachtte niet dat iemand anders hen nog slechter zou laten voelen. Op een dag kregen ze een anonieme brief in hun brievenbus. "Schilder me alsjeblieft", was te lezen in het briefje dat het huis omschreef als "een doorn in het oog".

Jimmy zei aanvankelijk geschokt te zijn: "Niet door de brief, maar door de anonimiteit. Ze hadden niet eens de moed om zo'n belediging te ondertekenen... Het was laf van ze om zo'n brief te schrijven", merkte hij op. Toen de dochter van het stel, Michelle, hoorde van de brief, wilde ze de slechte daad op sociale media melden.

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

"Aan mijn bezorgde buurman, bedankt dat je me hebt laten weten dat mijn huis moet worden geschilderd. Raad eens? Ik weet het. Ik heb er bijna vier jaar aan gewerkt. Zelf loop ik altijd langs huizen die op de mijne lijken en vraag me af wat er in hun leven speelt. Ik veroordeel ze niet, ik weet niet wat ze doormaken", schreef Michelle, duidelijk overstuur, terwijl ze ook alle economische en gezondheidsproblemen uitlegde waarmee haar familie werd geconfronteerd. De post ging onmiddellijk de sociale netwerken rond en honderden mensen kwamen op de been de familie helpen: zelfs de burgemeester van Gloucester, Sefatia Romeo Theken, kwam langs om te zien of hij kon helpen.

Een man genaamd Rob Cluett startte zelfs een online inzamelingsactie om hen te helpen, waarmee hij in slechts een paar dagen tijd bijna $80.000 ophaalde. "Het bericht op Facebook is geschreven op dezelfde dag dat het gebeurde, dus onze eerste gedachte was woede, vooral voor mijn zus die bij hen in huis woont en die zoveel offers heeft gebracht", legt Michelle uit. "Maar naarmate de weken verstrijken en met de hulp van de gemeenschap, doet het er op dit moment niet meer toe wie het briefje heeft geschreven. We willen genieten van de liefde en steun van deze geweldige stad waarin we leven. Ik wil iedereen bedanken voor alles wat ze hebben gedaan en nog zullen doen”, voegde ze eraan toe.

Dankzij donaties is het huis helemaal opnieuw geverfd en is het de familie zelfs gelukt om de raamkozijnen na 50 jaar te vervangen. Een prachtig voorbeeld van hoe er meer empathie en minder arrogantie nodig is om van deze wereld een betere plek te maken.

Advertisement