De familie haalt het geld voor het huwelijk van haar broer uit haar studiefonds: ze geeft hen aan

Janine image
door Janine

31 Maart 2023

De familie haalt het geld voor het huwelijk van haar broer uit haar studiefonds: ze geeft hen aan
Advertisement

Familiebanden zijn uniek en bijzonder, maar erg ingewikkeld: we hebben vaak de neiging om over de verschillende karakterverschillen heen te stappen om een ​​vredige sfeer tussen familieleden te behouden. Wat echter te doen wanneer ouders een duidelijke voorkeur beginnen te tonen voor het ene kind boven het andere, bijvoorbeeld door een van de twee economische “schade” toe te brengen ten gunste van het andere?

Dat vroeg een jonge vrouw zich af, die besloot haar familie voor de rechter te dagen nadat ze ontdekte dat ze haar universiteitsfonds gebruikten om de bruiloft van haar broer te betalen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn oudtante maakte spaarrekeningen voor al haar vrouwelijke familieleden - in onze cultuur wordt onderwijs voor meisjes niet erg gewaardeerd en dat vond ze stom. Ze woonde bij haar vader in Londen, waar ze een opleiding volgde. Ze ging naar de universiteit en werd arts. Ze trouwde met een Engelse man, ze verhuisden naar Amerika en hadden een geweldig leven. Ze financierde de opleiding van zoveel mogelijk neven en nichten”, legde de jonge vrouw uit, eraan toevoegend dat ze een deel van dat fortuin had geërfd als een fonds om de universiteit kunnen bezoeken.

"Mijn ouders hadden toegang tot de rekeningen die voor mijn zus en mij waren gemaakt en gebruikten ze om de bruiloft van mijn broer te betalen. Mijn zus kan het niet schelen, want ze is twee jaar na het lyceum getrouwd en was nooit van plan om verder te studeren. Toen ik afstudeerde, ging ik naar de bank om geld voor school te halen maar het was bijna allemaal op. Er was nog ongeveer $13.000 over. Ik vroeg mijn ouders ernaar en ze zeiden dat ze het geld nodig hadden en het opgenomen hadden. Ik was woedend. Ik heb een studielening afgesloten en ben verhuisd”, vervolgde de jonge vrouw.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het meisje voelde zich verraden en besloot haar ouders aan te klagen om de overgebleven $13.000 te kunnen krijgen en in ieder geval een deel van haar universitaire studies te kunnen betalen. "Mijn hele familie is tegen mij. Mijn broer belde me en bood aan om voor mijn universitaire opleiding te betalen op voorwaarde dat ik van de rechtszaak af zou zien. Ik antwoordde dat ik bereid ben te accepteren zolang er een wettelijk bindend contract is. Hij definieerde me als een monster omdat ik hem niet vertrouw”, concludeerde de jonge vrouw, terwijl ze het web om advies vroeg over hoe ze met de situatie om moest gaan.

De gebruikers waren het volledig met haar eens en raadden haar aan hen niet te vertrouwen en bij haar standpunt te blijven: "Ze hebben je niets verteld toen ze de rekening leegmaakten met het geld dat bedoeld was voor je studie, je kunt ze niet vertrouwen", merkte een jongen op. Ben je het ermee eens?

Advertisement