Tot haar 39e kan ze niet lezen of schrijven, daarna wordt ze een wereldberoemde schrijfster

Janine image
door Janine

15 Mei 2023

Tot haar 39e kan ze niet lezen of schrijven, daarna wordt ze een wereldberoemde schrijfster
Advertisement

Hoe vaak heb je gedroomd om het werk van je dromen te willen doen? Hoe vaak heb je jezelf afgevraagd "wat als ik het zou proberen" en het toen opgaf? Laten we eerlijk zijn, dromen is altijd mooi en we hebben allemaal dat beroemde verlangen in ons dat we misschien geheim houden. Er zijn er die alles willen laten vallen en op een zeilboot willen gaan wonen en leven van vis, er zijn er die een kleine kiosk willen openen op een exotische locatie, enzovoort. Vaker wel dan niet blijven deze dromen echter dromen en komen ze nooit uit.

Het meest ongelooflijke is dat het meestal niet onze aspiraties zijn die "buiten bereik" zijn: wij zijn het die de perceptie hebben dat deze "onbereikbaar" zijn. Het verhaal van deze vrouw is een levende getuigenis dat het genoeg is om diep in jezelf te geloven om je verlangen te zien uitkomen, hoe moeilijk het ook is om het te bereiken.

via Metro

Karen Woods is een vrouw van middelbare leeftijd wier leven op zijn kop stond toen ze 39 jaar oud was. Ze was destijds een persoon zoals vele anderen: een werknemer die hard werkte voor elke cent die ze verdiende. Ze was schoonmaakster, werkte goed en hard en werd daarvoor beloond met een promotie.

Voor de nieuwe functie moest ze echter ook e-mails versturen. De vrouw schrok van dat idee: ze kon niet lezen of schrijven. Ze was namelijk heel jong van school gegaan, toen ze slechts 15 jaar oud was, en zelfs daarvoor had ze zich nooit goed op haar studie toegelegd, waarbij ze vaak lessen oversloeg.

Karen kreeg te horen dat ze een cursus "alfabetisering" moest volgen en dat deed ze. Naarmate de “bijlessen” vorderden, voelde ze zich gefascineerd door die wereld van woorden en zinnen: ze had een aangeboren talent. Maar ze had nooit verwacht dat haar leven al drie maanden na het einde van die cursus een ingrijpende verandering zou ondergaan.

Advertisement

Filming today for bbc the one show .. will let you know when it’s on ... my 20 th novel The Graft is out now folks on amazon both kindle and paperback

Pubblicato da Karen Woods su Venerdì 10 maggio 2019

Karen deed drie pogingen om dat diploma te halen dat haar kwalificeerde als "geletterd". Toch hield ze korte tijd later haar eerste boek, Broken Youth, in handen. "Niets is in steen gebeiteld als je in jezelf gelooft, we kunnen zijn wie we willen als we dat echt willen - zei de vrouw - Toen ik Broken Youth schreef, deed ik het met de hand en toen moest ik het opnieuw typen, het kostte me dagen, maar ik heb het gehaald. Ik ging toen naar een plaatselijke krant en ze begonnen er fragmenten van te publiceren, en toen kreeg ik een telefoontje van Empire Publications, ze waren heel blij met mijn manuscript”.

De opkomst van de vrouw stopte niet bij die publicatie: het eerste boek werd gevolgd door nog eens 26. Karen wordt "de misdaadkoningin van Manchester" genoemd en sommige van haar boeken zijn bestsellers. "Ik wil vrouwen boven de 40 inspireren om hun dromen na te jagen: het is nooit te laat!"

Dit verhaal bewijst dat het hebben van zelfvertrouwen en je dromen willen realiseren loont: als je er een hebt, maar denkt dat het te laat is, denk dan aan Karen's woorden "het is nooit te laat".

Advertisement