Moeder geeft baby borstvoeding in het zwembad: ze wordt uitgenodigd om naar een meer afgelegen plek te gaan

Janine image
door Janine

30 Maart 2023

Moeder geeft baby borstvoeding in het zwembad: ze wordt uitgenodigd om naar een meer afgelegen plek te gaan
Advertisement

Soms is alles wat we nodig hebben, even de stekker eruit halen, tijd voor onszelf nemen of bij onze dierbaren zijn. Soms kan het echter voorkomen dat je negatieve en drukkende ervaringen ervaart, ook buiten die omgevingen die dat bij uitstek zijn, en dan wordt ontspannen veel gecompliceerder.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van: een moeder die gewoon in alle rust wat tijd met haar kleintjes wilde doorbrengen. Helaas was ze betrokken bij een nogal onaangename situatie.

via Mirror

Advertisement

Rachel McCarey is een 39-jarige vrouw, moeder van twee kinderen, een van 7 en een van een paar maanden oud. De vrouw was in een gemeentelijk zwembad en was van plan haar baby borstvoeding te geven, toen een personeelslid haar benaderde en haar aanspoorde om naar een meer afgelegen plek te gaan om haar baby te voeden.

Rachel was geschokt door het verzoek van de badmeester en definieerde de behandeling die ze onderging als volgt: "Ik ben verbaasd dat deze dingen nog steeds kunnen gebeuren: we zijn in de 21e eeuw! Ik voel me zo gefrustreerd voor mezelf en voor alle moeders die borstvoeding geven: in de acht jaar dat ik borstvoeding geef, ben ik nog nooit benaderd of verteld dat ik op een specifieke plaats borstvoeding moet geven" - vertelde de vrouw.

Dus besloot de moeder met de eigenaar van het zwembad te praten om opheldering te krijgen over het gedrag van die badmeester en hun "fatsoenlijke” beleid. Maar daar bleef het niet bij.

Advertisement
Mona Abo-Abda/Commons.wikimedia - Not the actual photo

Mona Abo-Abda/Commons.wikimedia - Not the actual photo

Rachel diende namelijk een klacht in bij de bevoegde instanties, die antwoordden dat ze het incident zouden onderzoeken. "Toen mij werd verteld dat ik naar een minder drukke plek moest gaan, zelfs naar de toiletten om mijn kind borstvoeding te geven, alsof daar iets mis mee was, had ik het instinct om mijn gezin mee te nemen en die plek te verlaten." Het was zo discriminerend" - bekende ze - Wij moeders zouden onze kinderen overal en altijd borstvoeding moeten kunnen geven: ik voed mijn baby zelfs 5 keer per uur, zoals normaal is gezien zijn leeftijd, moet ik mezelf elke keer opsluiten op een toilet?! Ik kan niet geloven dat dergelijke holbewoners en archaïsche overtuigingen nog steeds bestaan" - voegde de vrouw eraan toe.

De beheerders van dat zwembad probeerden zich te rechtvaardigen door te beweren dat ze geen probleem hadden met moeders die borstvoeding gaven in de gemeenschappelijke ruimtes, maar dat ze er om veiligheidsredenen toch de voorkeur aan gaven om dat op meer "geïsoleerde" plaatsen te doen.

Met wie ben jij het eens?

Advertisement