17-jarige wordt gedwongen alles op te geven om overdag op zijn broertje te passen

Janine image
door Janine

04 April 2023

17-jarige wordt gedwongen alles op te geven om overdag op zijn broertje te passen
Advertisement

Het maakt deel uit van het dagelijks leven om met iemand in botsing te komen: ook als je geen “ruziemaker" bent, is er altijd de mogelijkheid om het oneens te zijn met anderen. Dat hoeft natuurlijk niet per se een negatieve connotatie te hebben: er zijn gezonde en constructieve discussies die weinig te maken hebben met onbeschaafde scènes en ruzies. Waarschijnlijk is een van de relaties die de meeste conflicten veroorzaakt, die tussen ouders en kinderen, vooral tijdens de delicate fase van de adolescentie.

De hoofdrolspeler van dit verhaal is slechts een tiener die met zijn familie op gespannen voet staat. Laten we eens kijken naar de redenen.

via Reddit

Advertisement
Danik Prihodko/Pexels - Not the actual photo

Danik Prihodko/Pexels - Not the actual photo

Deze jongen, pas 17 jaar oud, wendde zich tot een beroemd online forum omdat hij wanhopig was: hij zorgt al meer dan een jaar voor zijn kleine broertje. Hij wordt ook betaald door zijn moeder om het te doen. Dus wat is het probleem, zul je je afvragen?

Wel, het probleem is er, en het is ook best groot voor de jongen: hij zorgt niet af en toe voor het kind, maar elke dag en 11-12 uur per dag, bijna 60 uur per week. Het loon dat hij ontvangt voor deze zware last is slechts $150 per week.

De jongen is blij dat hij zijn vader en moeder kan helpen, die vele uren per dag moeten werken, maar hij kan niet genoeg tijd voor zichzelf vrijmaken en ook niet genoeg geld opzij zetten om zijn projecten te realiseren. Dus besloot hij zijn moeder ermee te confronteren om haar bewust te maken van zijn ongemak. Dat ging niet zo goed.

Advertisement
Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

De tiener maakte zijn standpunt kenbaar aan de vrouw, maar ze werd woedend, noemde hem ondankbaar en wees erop dat het al veel was dat hij geld ontving om op zijn broertje te passen.

De jongen had echter zijn argumenten en wees zijn moeder erop dat hij dus 60 uur per week “geblokkeerd” was, waarin hij niemand kon zien of enige recreatieve activiteit kon ondernemen. Hij legde haar uit dat zelfs het beoefenen van een sport onhaalbaar was. Het gezin woont bovendien op een afgelegen locatie en zonder auto is er geen manier om zich gemakkelijk te verplaatsen. Dus de jongen kan zijn vrienden niet zien en wees zijn moeder erop dat hij met een deeltijdbaan of beter nog een voltijdbaan veel meer geld had kunnen verdienen dan zij hem wilde geven voor die zware verplichting. De vrouw wilde er niets van horen en herhaalde dat het zijn taak was om zijn broer in de gaten te houden tot hij naar school ging, dus over 3 jaar.

De community twijfelde niet aan welke kant ze moesten staan en iedereen adviseerde hem dringend om dat huis zo snel mogelijk te verlaten, hem vertellend dat zijn moeder verzoeken deed die veel verder gingen dan het "normale". Wie vind je dat er gelijk heeft?

Advertisement