Ze bouwen een huis voor elk gezinslid: "ook de kinderen hebben recht op hun privacy"

Janine image
door Janine

25 April 2023

Ze bouwen een huis voor elk gezinslid: "ook de kinderen hebben recht op hun privacy"
Advertisement

Met het verstrijken van de tijd zijn de idealen van onze samenleving een beetje veranderd: als men voorheen veel belang hechtte aan de eigen eer, ridderlijke trouw enzovoort, lijken gelijkheid en vrede er nu meer toe te doen. Althans in theorie. Gelukkig is het niet langer nodig om elkaar uit te dagen tot een duel om je liefde te tonen en bijgevolg zijn die waarden die ooit in de mode waren, terecht aan belang ingeboet en hebben andere, relevanter voor de moderne tijd, hun plaats ingenomen. Met name het begrip privacy heeft een steeds diepere betekenis gekregen sinds het wordt verdrongen door technologie, waardoor het in alle opzichten een toegevoegde waarde wordt die moet worden behouden en door velen zal worden gewaardeerd.

Een gezin gaf de hoogste prioriteit aan hun ruimte en hun onafhankelijkheid en kwam zo met een zeer unieke oplossing.

via Dailymail

Advertisement

Keli en Bryan Brinks zijn een getrouwd stel, ouders van twee zonen, de 18-jarige Lennox en de 16-jarige Brodey. Het gezin woonde aanvankelijk met z'n allen in een mooi en ruim huis. Het huis was gestructureerd over 204 vierkante meter en elk van hen had natuurlijk zijn eigen persoonlijke ruimte.

Het stel besloot echter dat ze meer wilden: ze verkochten alles en kochten een groot stuk grond. Hier besloten ze voor elk gezinslid een huisje te bouwen, waardoor het een echt "familiedorp" zou worden.

Hun kleine dorp bestaat uit 6 huizen variërend in grootte van 16 tot 26 vierkante meter. Het was geen dringende behoefte, maar ze maakten er een echte levensstijl van. Waarom?

Advertisement
Lennox Brinks/ Twitter

Lennox Brinks/ Twitter

Hun kinderen opvoeden om zelfstandig te worden en met hun eigen privacy: ze wonen allebei in een huis van 16 vierkante meter en kunnen ongestoord genieten van hun puberteit. "Mijn man was aanvankelijk begonnen met het idee om allemaal samen te zijn, maar ik heb hem erop gewezen dat onze jongens liever wat tijd opgesloten in hun slaapkamer doorbrachten en dus heb ik hem overtuigd om deze alternatieve oplossing toe te passen. Er is immers niet veel verschil tussen kloppen op een slaapkamerdeur en kloppen op de voordeur van een ander huis."

De twee tieners hebben ongetwijfeld meer vrijheid en ruimte om zelfstandig te groeien, maar er is nog een andere reden waarom het gezin zo ver is gegaan: ze wilden zoveel mogelijk ecologisch duurzaam zijn. Ze verklaarden dat ze maar één vuilniszak per week produceren omdat ze alles recyclen en hergebruiken: de restanten van hun maaltijden gaan naar de kippen, ze gebruiken geen plastic zakken maar van stof en ze composteren bijvoorbeeld voedsel.

Het "dorp" heeft naast 4 huizen ook een structuur waar de familie samenkomt om allemaal bij elkaar te zijn en een die dienst doet als gastenverblijf/kantoor, en er is ook een stal met wat dieren. Het enige nadeel van al deze huizen, behalve dat van de twee ouders dat groter is, is dat ze niet zijn uitgerust met een badkamer, waardoor de tieners gedwongen worden naar een gemeenschappelijke ruimte te gaan. Dit lijkt hen echter helemaal niets uit te maken. Wat vind jij van deze originele en unieke woonoplossing?

Advertisement