Hij krijgt op zijn verjaardag een brief van zijn stiefkinderen: "adopteer ons" (+VIDEO)

Janine image
door Janine

26 April 2023

Hij krijgt op zijn verjaardag een brief van zijn stiefkinderen: "adopteer ons" (+VIDEO)
Advertisement

De band tussen een ouder en een kind zit niet in het DNA: het simpele delen van genen kan helpen om affiniteiten te hebben, maar het zijn tijd, liefde en toewijding die een echte relatie van vertrouwen en liefde opbouwen.

David Lacy weet dit goed, een stiefvader die drie stiefkinderen, Ashley, Rusty en Courtney, met zorg heeft opgevoed: een voorbeeld van hoe liefde en steun biologische banden kunnen overwinnen. Ook al was David niet de biologische vader van de kinderen, hij gedroeg zich altijd als een liefhebbende ouder, deed er alles aan om voor ze te zorgen en ze door het leven te leiden.

via USAToday

Hoewel hij ze niet legaal kon adopteren zonder de toestemming van de biologische vader, vervulde David gedurende 26 lange jaren alle plichten van een zorgzame en attente vader. Hij begeleidde ze, hielp ze met hun studie, vergezelde ze naar evenementen, leerde ze autorijden, woonde hun diploma-uitreikingen bij en vierde de komst van hun kinderen.

Het is daarom begrijpelijk dat Ashley, Rusty en Courtney besloten David te vragen hen op zijn 51ste verjaardag te adopteren, waarmee ze lieten zien hoeveel ze van hem hielden en hem als een deel van hun familie beschouwden. Hun verjaardagsbrief is geschreven met liefde en dankbaarheid, waarin ze erkennen wat David in de loop der jaren voor hen heeft gedaan.

Advertisement

"We kunnen nooit genoeg benadrukken hoe belangrijk je voor ons bent en hoe diep je ons leven hebt beïnvloed. Vader zijn gaat niet alleen over biologische banden, het betekent er zijn om de groei van een kind te begeleiden en te ondersteunen en onvoorwaardelijk van hem te houden, wat er ook gebeurt”, staat in de brief te lezen. Elk van hen vertelde hoe David een geweldige vader voor hen is geweest en ook een grootvader voor hun kinderen. Op de laatste pagina van de brief de verrassing: "Wil je ons adopteren?" en het bijgevoegde formulier. Na vele omhelzingen en tranen zei de supervader ja.

Dit verhaal is een bewijs van de kracht van liefde en het belang van familie, ongeacht hoe deze is gevormd. Het herinnert ons eraan dat het ouderschap niet alleen een biologische aangelegenheid is, maar voortkomt uit de liefde, zorg en steun die we geven aan degenen die we als onze kinderen beschouwen.

Advertisement