Ze bekritiseren haar om wat ze op 75-jarige leeftijd draagt: "het is mijn recht om te kiezen hoe ik me wil kleden"

Janine image
door Janine

02 April 2023

Ze bekritiseren haar om wat ze op 75-jarige leeftijd draagt: "het is mijn recht om te kiezen hoe ik me wil kleden"
Advertisement

Iedereen die lang genoeg leeft, wordt onvermijdelijk ouder en volwassener. Tegenwoordig lijkt er echter een negatief stigma rond ouderdom te bestaan: dit heeft weinig zin, omdat het slechts een deel van het menselijk leven zou moeten zijn en geen beperking.

Om deze reden heeft Candace Leslie Cima, een 75-jarige vrouw die beroemd is geworden op sociale media met een bericht dat het internet rondging, waar ze op opmerkingen over haar stijlkeuzes reageert door haar leeftijd te zeggen en blijk geeft dat ze een volwassen en moedige benadering van ouderdom en het potentieel ervan heeft. Dit is slechts een van de vele manieren waarop ze het goede voorbeeld geeft, laten we eens kijken naar de anderen.

via Successlifelounge

Advertisement

“Aging" mean you are changing. Changing is a very powerful word. It evokes an immediate feeling of moving forward or...

Pubblicato da Life in My 70s su Lunedì 23 maggio 2022

Candace ontving een opmerking op sociale media over haar elegante kleding met een mouwloos shirt. De opmerking luidde: "je bent 60, je zou dit niet moeten dragen." Als antwoord schreef Candace: "Ik ben eigenlijk 75." Op haar blog schreef ze een artikel met de titel “Het recht van vrouwen om hun armen te tonen”. Ze legde uit dat ze haar vaak schrijven dat vrouwen boven de 60 hun armen niet mogen laten zien.

Candace wees erop dat er in het verleden andere regels waren met betrekking tot dameskleding die tegenwoordig absurd lijken. In de 19e eeuw was het niet acceptabel dat een vrouw haar enkels in het openbaar liet zien. In de jaren ’20 en ’30 werd het dragen zonder hoed als smakeloos beschouwd, terwijl vrouwen in de jaren ’40 en ’50 vaak handschoenen moesten dragen. Het punt is dat het recht om je kleding te kiezen zonder te worden beoordeeld, niet als vanzelfsprekend moet worden beschouwd.

Advertisement

Back in Stock in sizes 2, 8, 10, 12. As promised I said I would let you know the minute it was restocked! More of the...

Pubblicato da Life in My 70s su Lunedì 16 maggio 2022

Candace wees erop dat het normaal is om een ​​slappe huid en rimpels te hebben naarmate je ouder wordt. Ze voerde aan dat we zelf moeten beslissen of we ons moeten schamen voor ons natuurlijke verouderingsproces of niet en dat we ons niet door anderen moeten laten voelen dat we minder zijn dan wie we zijn. De vrouw heeft tijdens haar leven veel geleerd, onder meer hoe ze op een volwassen en moedige manier met het ouder worden om kan gaan. Toen ze jong was, had haar familie een grappig gezegde aan de muur hangen waarop stond: "ouder worden is niet voor watjes", maar nu ze ouder is, begrijpt ze de ware betekenis van die zin: het is een complexe verandering en er zijn veel verschillende emoties die mensen tijdens dit proces ervaren.

"Onze houding ten opzichte van deze veranderingen en de emoties die daarmee gepaard gaan, zijn belangrijk omdat ze ons leven vormgeven. Er zijn veel redenen waarom mensen bang zijn om ouder te worden, zoals veranderingen van lichaam en geest, en het feit dat we het einde naderen, wat onvermijdelijk is. Het is echter beter om deze angsten te erkennen en ze op een positieve manier aan te pakken dan ze te negeren”, merkte ze op.

Wat vind jij? Ben je het eens met haar uitspraken?

Advertisement