Op zijn 26e kleedt hij zich in twintigste-eeuwse stijl, compleet met zakhorloge en hoge hoed

Janine image
door Janine

10 April 2023

Op zijn 26e kleedt hij zich in twintigste-eeuwse stijl, compleet met zakhorloge en hoge hoed
Advertisement

In het verleden was het gebruikelijk om mannen gekleed te zien in elegante pakken, vesten, hoge hoeden, zakhorloges, monocles en wandelstokken. In feite laten de films die zich in die tijd afspelen ons een wereld zien die zeker oud is, maar ook heel elegant en verfijnd. In de loop van de decennia en meer dan een eeuw later is deze stijl zeldzaam geworden, vooral onder degenen die moderne hulpmiddelen zoals de metro of smartphone gebruiken.

Een 26-jarige uit Buenos Aires, Argentinië, genaamd Santiago Pellegrini, probeert echter de dandy-stijl van meer dan een eeuw geleden terug te brengen. Laten we eens kijken waarom.

via Infobae

Advertisement

Santiago heeft altijd van vintage kleding gehouden: zijn passie bracht hem ertoe antiquair te worden en zijn eigen winkel te openen. De man draagt ​​elke dag en bij elke gelegenheid historische kleding, zowel op het werk als tijdens het boodschappen doen. Het was niet gemakkelijk voor hem, want hij werd geconfronteerd met grappen en beledigingen op straat, maar hij leerde ze te negeren.

De man winkelt vooral op Amerikaanse kledingbeurzen en vraagt ​​zijn buren om hulp voor vintage kleding. Sommige leden van zijn gemeenschap maakten zelfs bandplooi broeken voor hem. Santiago is zich er echter terdege van bewust dat hij in de 21e eeuw leeft en dat technologie erg nuttig kan zijn in het leven. Hij kocht kleding en boeken online en ontmoette zijn vriendin dankzij een bericht dat ze hem stuurde na het zien van een foto van haar: "Ze is de vrouw van mijn leven, het perfecte meisje voor mij", merkte hij op.

Advertisement

Santiago wandelt graag door de straten van Buenos Aires in zijn elegante zijden pak, juwelen en zakhorloge, trekt de aandacht van voorbijgangers en stopt voor een paar selfies. Over de mode van onze tijd heeft de man heel duidelijke ideeën.

"Ik denk dat in de jaren ’80 en ’90 elegantie begon af te nemen. De mode is... ik zeg niet achteruitgegaan, want er zijn nog steeds veel mensen die zich goed kleden en er zijn nog steeds beroemde ontwerpers, maar van wat je op straat kunt zien, durft niemand zich te onderscheiden van de anderen", merkte hij op.

Wat vind jij: ben je het eens met zijn uitspraken en vind je zijn stijl mooi?

Advertisement