Bouwer sloopt een huis van €600.000 terwijl de eigenaren op vakantie zijn

Janine image
door Janine

13 April 2023

Bouwer sloopt een huis van €600.000 terwijl de eigenaren op vakantie zijn
Advertisement

Je huis renoveren is een heel mooie, maar tegelijkertijd ook heel stressvolle taak. Het is noodzakelijk om de juiste professional te vinden, een budget vast te stellen, de werkzaamheden te volgen en te proberen ze naar eigen smaak uit te voeren, uiteraard door alle geldende voorschriften voor dat gebied tot in detail te volgen.

Zodra je het bouwbedrijf dat geschikt is voor deze klussen hebt geindividueerd, is het grootste deel meestal gedaan: het enige dat overblijft is wachten op de voltooiing, de afgesproken prijs betalen en genieten van je huis. Nou ja, "meestal". Wat er is gebeurd met een man die in Engeland woont, is echt ongelooflijk en we leggen uit waarom.

via BBC

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Het huis van ruim 600.000 euro van Jay Kurji werd gesloopt terwijl hij en zijn gezin op vakantie waren. Het pand is gelegen in Stoneygate, Leicester en werd afgebroken door de ontwikkelaar die heeft besloten de uitgevoerde werkzaamheden te annuleren. Hoewel de eigenaar contact opnam met de politie, kreeg hij te horen dat het geen strafzaak was.

Buren waren getuige van het ongelooflijke scenario: de muren werden vernietigd met een graafmachine. Later kwam de reden voor het ongelooflijke gebaar naar voren: er werd in feite ontdekt dat de bouwer uit wraak had gehandeld, aangezien de eigenaar had geweigerd hem nog eens £3.500 bovenop de afgesproken prijs te betalen. Het huis van Kurji bleef zonder dak en werd volledig verwoest, waardoor het gezin in een moeilijke en frustrerende situatie terechtkwam.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Kurji, 40, een oplossingsarchitect voor een IT-bedrijf, legde uit dat hij het huis vorig jaar kocht: "We wilden dat er veel werk verzet werd zodat het ons huis kon worden. We wilden een aanbouw met twee verdiepingen, een nieuw dak, een nieuw elektrisch systeem en dat het milieuvriendelijker was. Het is een nachtmerrie, helaas heb ik de slechtste bouwer gekozen", legde hij uit.

"Ik was op vakantie en was 350 kilometer ver weg toen het allemaal gebeurde. Ik nam contact op met de politie, die me vertelde dat het een civiel geschil was en geen strafzaak", vervolgde hij.

Het verhaal benadrukt hoe belangrijk het is om te vertrouwen op serieuze en betrouwbare professionals in de bouwsector en misschien om zoveel mogelijk in de buurt te blijven om te controleren of alles volgens plan verloopt. Hoe zou jij je gedragen hebben in zijn plaats?

Advertisement