Ze vervult de laatste wens van haar zoon: "Ik zorgde ervoor dat zijn meisje geboren werd"

Janine image
door Janine

13 April 2023

Ze vervult de laatste wens van haar zoon: "Ik zorgde ervoor dat zijn meisje geboren werd"
Advertisement

Ouder worden is een bron van grote opofferingen en verantwoordelijkheden, vooral in de eerste levensjaren van een kind. Naarmate de relatie groeit, wordt deze sterker, ondergaat misschien een lichte verandering tijdens de leeftijd van onafhankelijkheid en veranderingen, de pubertijd, maar dan worden we weer verenigd.

De moeder, hoofdpersoon van dit verhaal, had op zijn zachtst gezegd een speciale band met haar zoon: zelfs toen hij een volwassen man was geworden, waren de twee praktisch onafscheidelijk, ze brachten graag tijd samen door en deelden alles. Dus besloot de vrouw, op een heel moeilijk en donker moment voor haar zoon, een ontroerende beslissing te nemen om hem tevreden te stellen.

via Cnn

Advertisement

Ana Obregón was "één" met haar zoon, Aless. Helaas werd de mooie relatie en hun hele bestaan ​​op zijn kop gezet door het nieuws over zijn ziekte. Zijn moeder stond altijd aan zijn zijde. Op elk moment deed ze alles voor hem wat ze maar kon. De jonge man had ondanks alles een "goede tijd". Helaas is Aless op 27-jarige leeftijd vroegtijdig overleden.

Zijn moeder was diep getroffen door dat verlies, zoals normaal is. Ze besloot echter niet ontmoedigd te raken en vocht tegelijkertijd op verschillende fronten om haar zoon zo goed mogelijk te herinneren, te beginnen met wat de laatste wens van haar zoon was. Aless wilde een erfgenaam hebben, zijn eigen nakomeling. Ondanks zijn overlijden was dit nog mogelijk, wel moeilijk, maar niet onmogelijk. Dus Ana deed wat noodzakelijk was.

Advertisement

Hij vond een draagmoeder: de artsen hadden, gezien de slechte diagnose van de ziekte van Aless, de man geadviseerd een deel van zijn sperma te bewaren met het oog op mogelijke invasieve behandelingen die in de toekomst zijn vruchtbaarheid in gevaar zouden kunnen brengen. En dat had hij dus gedaan. In zijn testament liet hij vervolgens vastleggen ​​dat hij als laatste wens nageslacht zou hebben gewild.

Zo slaagde Ana er na verschillende juridische en bureaucratische strijd in om de nodige vergunningen te verkrijgen om het sperma van haar zoon te gebruiken voor een draagmoederschap.

Ana, net zoals ze Aless jaren geleden wiegde, houdt nu de kleine Ana Sandra Lecquio Obregón in haar armen, haar lieve kleindochter, vrucht van de vereniging van haar overleden zoon en een vrouw. Maar er is meer.

De wil van Aless is vervuld en heeft een gezicht, een naam, een stem.

Zijn moeder ging zelfs nog verder om de nagedachtenis van haar geliefde zoon te eren: ze opende een structuur die in staat was om ondersteuning te bieden en onderzoek te doen voor die mensen die zelf getroffen waren door die vreselijke ziekte: de stichting Aless Lequio!

Liefde kent geen grenzen en die van een moeder voor een kind is de sterkste die er bestaat in de wereld: het is in staat om elk obstakel te doorbreken, zelfs om een ​​verdwenen bestaan ​​te omzeilen. We denken graag dat Aless, via zijn kleine meid, weer in de armen van zijn moeder is.

Advertisement