Serveerster weigert haar nummer aan een klant te geven: hij neemt wraak

Janine image
door Janine

13 Juni 2023

Serveerster weigert haar nummer aan een klant te geven: hij neemt wraak
Advertisement

In direct contact met mensen werken is niet eenvoudig: je hebt veel geduld nodig en altijd een glimlach op je gezicht als je naar verzoeken luistert en klanten probeert tevreden te stellen. Een van de figuren die het meest met andere individuen te maken heeft, is die van de ober en het komt vaak voor dat deze laatste zich in nogal onaangename en ongemakkelijke situaties bevindt.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van, een jonge serveerster die een ronduit irritante episode meemaakte, waar ze samen met webgebruikers over wilde nadenken.

via La Nacion

Advertisement
Visitor7/Wikimedia - Not the actual photo

Visitor7/Wikimedia - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Mexico, in een restaurant waar, zoals elke dag, de jonge Tania Olivas haar werk deed. De serveerster was gefocust op haar taken toen ze een klant tegenkwam die te opdringerig tegen haar begon te doen.

De man toonde onmiddellijk interesse in de vrouw, tot op het punt dat hij een grapje met haar maakte en zelfs, voordat hij het restaurant verliet, om haar telefoonnummer vroeg. Geërgerd door dit verzoek aarzelde ze geen moment om met overtuiging te weigeren: "Nee, ik geef je mijn nummer niet, ik heb een vriend."

Een antwoord dat de man niet lijkt te hebben geaccepteerd. "Vandaag vroeg een klant me dringend om mijn telefoonnummer voordat hij wegging, ik weigerde en hij werd woedend - Tania schreef op Facebook - en hij liet me uiteraard geen fooi achter. Blijkbaar moet ik mijn nummer met wie dan ook delen om wat extra erkenning voor mijn werk te krijgen."

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Een deling en een bekentenis die gebruikers sprakeloos en verontwaardigd achterliet tegenover een klant die zich helemaal niet goed gedroeg, zowel tegenover de werkneemster als tegenover een vrouw zijnde. Tania had alle recht om het niet te accepteren, maar hij accepteerde dit niet en wilde wraak nemen.

"Je had ervoor kunnen kiezen een vals nummer op te geven om geen andere problemen te veroorzaken", schreef iemand, maar niet iedereen was het daarmee eens en steunde in plaats daarvan Tania in haar keuze. De weigering was niet alleen een daad van loyaliteit aan haar relatie, maar ook een manier om te zeggen dat geen enkele werknemer - en geen enkel individu in het algemeen - tijdens werkuren lastig gevallen mag worden en altijd gerespecteerd moet worden.

Heb je jezelf weleens in een situatie als deze bevonden?

Advertisement