Familie huurt een hotelkamer: binnen vinden ze een schilderij waarop hun kind is afgebeeld

Janine image
door Janine

23 April 2023

Familie huurt een hotelkamer: binnen vinden ze een schilderij waarop hun kind is afgebeeld
Advertisement

Hoe zou jij reageren als je bij terugkeer van een vakantie geconfronteerd werd met een verontrustend en mysterieus toeval? Dat is de vraag die Jennie Stevenson, een moeder van drie kinderen die een vreemde ervaring had in een Airbnb op het platteland, zichzelf stelde.

De vrouw deelde in een post op Twitter hoe ze ontdekte dat haar jongste zoon, Barney, 8 jaar, een dubbelganger had, afgebeeld op een schilderij van een Zweedse kunstenaar die ongeveer een eeuw geleden leefde. Hoe reageerde de familie? Laten we er samen achter komen.

via Today

Advertisement

Jennie vertelde het verhaal van een vreemd toeval waarbij haar zoon Barney betrokken was op hun terugreis van de bergen. "We namen een pauze bij een Airbnb op het platteland omdat de kinderen moe werden en ruzie maakten in de auto", legt de moeder uit. De familie Stevenson, die in Zweden woont, liet hun bagage achter in het huisje en wandelde door het oude huis, versierd met bloemenbehang.

Jennie huiverde toen ze zag dat de logeerkamer van buitenaf met een hangslot was afgesloten, maar wat nog meer verontrustend was, ontdekte haar dochter: terwijl ze aan het eten waren met hun twee andere kinderen, merkten Dita, 14 jaar en de 11-jarige Morty, een afdruk van een schilderij van Carl Larsson, een Zweedse kunstenaar die stierf in 1919. "Mijn dochter wees me erop: 'Mama, kijk! Daar hangt Barney verkleed als meisje aan de muur!'", vertelde Jennie.

Advertisement

Iedereen keek en was het erover eens dat het kleine meisje op de foto identiek was aan de zoon. "Hij trekt altijd dat gezicht als ik hem vraag om te glimlachen voor een foto, hij heeft diezelfde intense, serieuze blik", merkte Jennie op. De moeder postte een foto van Barney naast het schilderij op Twitter en schreef: “We kwamen aan bij een afgelegen B&B en vonden een schilderij van een meisje dat precies op ons zoontje lijkt. Ik denk niet dat er iets engs aan is, dus ik maak me geen zorgen."

Een persoon legde de twee afbeeldingen over elkaar heen en liet zien hoe de gezichten praktisch hetzelfde waren, als commentaar op Jenny's post: "Kan je daar niet weggaan?”. Jennie zei echter dat ze geamuseerd was door de bizarre gelijkenis en niet bang was: "We zijn rationele mensen, we geloven niet in deze dingen", grapte ze.

Het verhaal ging het web rond en wekte nieuwsgierigheid en vermaak. Maar is er een rationele verklaring voor dit toeval of is het iets sinisters?

Advertisement