16-jarige duikt in zee om 4 kinderen te redden door zijn leven te geven als een echte held

Janine image
door Janine

19 April 2023

16-jarige duikt in zee om 4 kinderen te redden door zijn leven te geven als een echte held
Advertisement

Voor een persoon om wie we geven, of het nu een vriend of een familielid is, zijn we bereid heel veel te doen. Als we dan niet alleen spreken over zijn welzijn in figuurlijke zin, maar nauwer verbonden met dat van veiligheid, dan verandert de kwestie drastisch. Zouden we er niet alles aan doen om onze dierbaren te helpen in een moment waarop ze grote risico's nemen? Je hoeft niet eens te antwoorden.

De jongen in dit ontroerende verhaal deed precies dat: hij gaf alles en hij deed het niet voor iemand die hem dierbaar was, maar voor vreemden in grote moeilijkheden.

via Cibercuba

Advertisement

My sweet selfless Hero. đź’”

Pubblicato da Alfred Shivy Brooks su Domenica 9 aprile 2023

Bryce Brooks, een 16-jarige jongen, liep op een strand in Perdido Key, Florida, Verenigde Staten. Terwijl hij zijn weg vervolgde, stuitte hij op een verontrustende realiteit: voor zijn ogen dreigden 4 kinderen te verdrinken. Er was geen strandwacht of andere persoon die verantwoordelijk was voor het beschermen van de zwemmers in de buurt en dus nam de dappere jongen de beslissing om in te grijpen.

Zonder aarzelen wierp hij zich in het oceaanwater, zich er terdege van bewust dat de situatie voor die kinderen kritiek zou worden als hij niet onmiddellijk zou handelen. Hij slaagde in zijn heldhaftige en onbaatzuchtige opzet: hij redde vier levens.

Helaas heeft Bryce het niet gehaald, hij gaf zichzelf voor het welzijn van anderen.

Advertisement

I could not be more proud as a father. My son, Bryce Carl Brooks… Hero. I love you baby boy. 💔 Thank you to everyone...

Pubblicato da Alfred Shivy Brooks su Lunedì 10 aprile 2023

Hij is een held, letterlijk de definitie van een man die bewonderd en nagevolgd moet worden. Zijn prachtige gebaar raakte de harten van het hele web.

Zijn ouders hebben enkele ontroerende woorden in zijn herinnering geuit: "hij was een intelligente en zeer creatieve jongen. We zullen Bryce nooit zien opgroeien tot de volwassen man die hij zou worden, maar hij bewees dat hij al een man was door het leven te redden van die kinderen. We ben erg trots op hem. Het neemt geen greintje pijn weg, maar het maakt me enorm trots op de persoon die hij was. We zullen hem altijd bij ons dragen", verklaarden ze ontroerd.

Bryce's onbaatzuchtigheid, moed en nobelheid zullen niet worden vergeten: net als de eeuwige branding van de zee, zal zijn herinnering levend blijven, golf na golf.

Advertisement