Ze wordt bekritiseerd vanwege haar fysieke vorm: de evenwichtigheid van het meisje heeft iedereen het zwijgen opgelegd

Janine image
door Janine

27 April 2023

Ze wordt bekritiseerd vanwege haar fysieke vorm: de evenwichtigheid van het meisje heeft iedereen het zwijgen opgelegd
Advertisement

In de wereld van sociale media wordt het delen van gelukkige momenten niet altijd begroet met vreugde en waardering. Soms kan men aanstootgevende en wrede opmerkingen tegenkomen die bedoeld zijn om degenen die zichzelf blootgeven te kwetsen en te vernederen. Dat is wat er gebeurde met Madison Haulter, een 18-jarig meisje dat foto's plaatste van zichzelf van het bal met haar vriend Tre Booker.

In plaats van complimenten en gelukwensen te ontvangen, kreeg Madison kritiek van body shamers, die haar beledigden om haar fysieke uiterlijk. Maar laten we het verhaal in detail bekijken en hoe de jonge vrouw op deze provocaties reageerde.

via Today

Advertisement

Madison en Tre, allebei 18-jarigen en studenten in het laatste jaar op Pike High School in Indianapolis, Verenigde Staten, waren verheugd om hun prachtige foto's van het eindejaarsbal op Twitter te delen. Ze hadden echter niet verwacht zoveel wrede kritiek te krijgen. "Een meisje schreef: “Wat mooi dat hij van je houdt, ook al ben je dik, wow”, gevolgd door andere gebruikers die aanstootgevende opmerkingen over mijn lichaamsvorm toevoegden", aldus Madison. Het meisje zag de tweets pas na een leuke avond op het bal, maar voelde zich gekwetst door de woorden. Ze heeft besloten niet boos te reageren op pestkoppen.

"Ik ben ervan overtuigd dat we haat niet met haat mogen beantwoorden. Ik heb niets onbeleefds tegen haar gezegd en ik heb ook mijn vrienden gevraagd niet tussenbeide te komen", legde ze uit. Madison heeft blijk gegeven van een volwassenheid en wijsheid die velen van ons zelfs op oudere leeftijd missen: ze begreep dat het enige oordeel over zichzelf dat er toe doet, het hare is. "Het belangrijkste is jezelf te kennen en van jezelf te houden”, zei ze.

Advertisement

Ten slotte schreef Madison een tweet om de kwestie af te sluiten. "Ik begrijp niet hoe iemand onbeleefd kan zijn tegen mensen die ze niet eens kennen", schreef ze.

Ook haar vriend snoerde iedereen de mond: "Je bent niet dik, schat: je bent voor mij op de wereld gekomen. Je bent perfect, ik zou de hele dag naar je kunnen kijken", schreef hij. Madison en Tre hebben iedereen een belangrijke les geleerd: de enige manier om van haat te winnen is liefde, voor jezelf en voor anderen.

Advertisement