Ze voert krekels aan haar anderhalfjarige dochter: “Ik bespaar honderden euro's op boodschappen”

Janine image
door Janine

27 April 2023

Ze voert krekels aan haar anderhalfjarige dochter: “Ik bespaar honderden euro's op boodschappen”
Advertisement

Een van de problemen waar we mee te maken krijgen als we ouders worden, zijn de kosten: samen met elk prachtig wezen zijn er in feite veel economische kosten die een gezin moet dragen. Naast kleding en speelgoed is het noodzakelijk om je kinderen een uitgebalanceerd dieet te geven en dit vertaalt zich vaak in vrij dure kwaliteitsproducten.

Een moeder heeft daarom besloten om een ​​"alternatief" dieet te volgen voor haar dochter van 18 maanden oud.

via Dailymail

Advertisement
Snapshooter46/ Flickr - Not the actual photo

Snapshooter46/ Flickr - Not the actual photo

Tiffany Leigh, een vrouw uit Toronto, in Canada, besloot haar anderhalf jaar oude dochter krekels als maaltijd te geven. Ze zei dat ze zelf voor het eerst insecten had geproefd tijdens een bezoek aan Azië, waarbij ze van alles proefde, van gefrituurde tarantula’s, aan het spit geroosterde schorpioenen en natuurlijk krekels.

Dus toen haar dochter kon kauwen en dus vast voedsel binnenkreeg, besloot ze insecten aan haar dieet toe te voegen: "Ze hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen worden gebruikt om veel duurder voedsel te vervangen, zoals rundvlees, kip en varkensvlees. Ik bespaar nu bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen”, vertelde ze.

Krekels zijn een uitzonderlijke eiwitbron: slechts twee eetlepels krekelpoeder leveren 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind. Maar hoe begon ze die exotische maaltijd aan de kleine "toe te dienen"?

Advertisement
SadiaK123/ Pixabay - Not the actual photo

SadiaK123/ Pixabay - Not the actual photo

"Ik begon mijn dochter krekelhapjes te geven, besteld bij Entomo Farms, een detailhandelaar in levensmiddelen die specifiek producten met krekelrecepten verkoopt."

Het kleine meisje was daarom van jongs af aan gewend om niet te "walgen" van dat specifieke soort voedsel, ook al hield ze aanvankelijk niet van de aanwezigheid van die wezens in hun "vaste" staat: "Ik had geen problemen met die alternatieve voedingsmiddelen op basis van krekelmeel, maar toen ik het insect "natuurlijk" aan mijn baby probeerde te geven, nam ze slechts één hap en gooide toen de rest op de grond", bekende de moeder.

Maar Tiffany liet zich niet ontmoedigen en dacht aan minder "impactvolle" oplossingen: ze begon die "hele" krekels te serveren door ze te mengen en ze te verbergen in pannenkoeken of kaassaus en slaagde er zo in dat haar dochter die waardevolle eiwitten binnen kreeg.

De vrouw zei dat ze andere insecten, waaronder mieren, sprinkhanen en wormen, in het dieet van haar dochter wil opnemen als ze groter is. Wat vind jij van deze originele voeding?

Advertisement