Haar zoon weigert het speelgoed op te ruimen: de moeder straft hem door het weg te gooien

Janine image
door Janine

01 Mei 2023

Haar zoon weigert het speelgoed op te ruimen: de moeder straft hem door het weg te gooien
Advertisement

Als je ouder wordt, arriveren de geneugten en verantwoordelijkheden. In feite is de opvoeding die men aan zijn kinderen geeft van vitaal belang, aangezien zij de hoekstenen van de samenleving van morgen zullen worden. Om dit te doen, is het daarom in de eerste plaats nodig om hen de regels te laten begrijpen die horen bij "beschaafd" zijn. Het gaat om respect voor andere mensen en voor dingen, want ook het beheer van materiële goederen moet worden geleerd.

Deze moeder heeft een vrij originele methode gevonden om haar zoon verantwoordelijk te maken voor het gebruik en dus de orde van zijn speelgoed, wat webgebruikers met stomheid heeft geslagen.

via Mirror

Sometimes I think to myself, how in the world did I get to where I’m at today. Such a beautiful life ♥️ it’s so crazy...

Pubblicato da Tabatha Lawrence su Lunedì 1 luglio 2019

Tabatha Lawrence is de moeder van een 5-jarige jongen aan wie ze, ondanks zijn prille leeftijd, heeft besloten een belangrijke les te leren: je bent verantwoordelijk voor "je spullen".

De vrouw zei dat ze haar zoontje altijd probeert te stimuleren om zijn speelgoed op te ruimen en dit lijkt even vanzelfsprekend als juist. Als het echter niet lukt om met hem te “redeneren”, gaat ze verder met het gebruik van een beslist meer “spartaanse” methode: als hij zijn speelgoed niet verzamelt en opruimt nadat hem er verschillende keren om is gevraagd, pakt ze het en gooit het weg. Ze stopt het gewoon in grote zakken en gooit alles in de vuilnisbak.

Natuurlijk heeft haar nogal "drastische" manier van doen meer dan een paar bezwaren gewekt op sociale media, waar de vrouw webgebruikers deel heeft laten nemen door alles te documenteren met een video.

Advertisement
Abbey Hendrickson/Flickr - Not the actual photo

Abbey Hendrickson/Flickr - Not the actual photo

"Meen je dat?! Hij is pas 5... Het is jouw taak om hem op die leeftijd te helpen: je moet de kamer samen met hem opruimen. Het is dus duidelijk dat jij het bent die er geen zin in hebt als je hem eenmaal hebt berispt, besluit om alles weg te gooien. Arme jongen", schreef een gebruiker. "Mijn moeder deed altijd hetzelfde met mij toen ik ongeveer even oud was als jouw zoon. Het heeft me voor altijd getraumatiseerd en zelfs nu, als volwassene, is schoonmaken nog steeds een uiterst stressvolle klus”, voegde een andere gebruiker eraan toe.

Maar er zijn er ook die het "originele" systeem van de moeder hebben gesteund: "goed gedaan mamma! Mensen die het niet eens zijn met jouw methodes hebben ongetwijfeld kinderen die niemand respecteren, ook hun ouders niet", antwoordde iemand. "Ik ben 18 en heb dezelfde behandeling ondergaan toen ik een jaar of 10 was, daarna heb ik een week zonder speelgoed gezeten en heb ik heel snel geleerd om op te ruimen”, bekende weer een andere gebruiker.

Kortom, het regime van Lawrence heeft veel tegenstrijdige meningen veroorzaakt; wat vind jij ervan?

Advertisement