Hij doet vaderschapstesten om erachter te komen of het allemaal zijn kinderen zijn: "nu wil mijn vrouw scheiden"

Janine image
door Janine

04 Mei 2023

Hij doet vaderschapstesten om erachter te komen of het allemaal zijn kinderen zijn: "nu wil mijn vrouw scheiden"
Advertisement

Vertrouwen is een van de fundamentele elementen van een gelukkig en langdurig huwelijk: het stelt echtgenoten in staat zich vrij te voelen om hun gevoelens, behoeften en verlangens te uiten zonder bang te hoeven zijn om veroordeeld of verraden te worden. Zonder vertrouwen is de relatie gebaseerd op achterdocht, jaloezie en onzekerheden die liefde en wederzijds respect kunnen ondermijnen.

Een 37-jarige vader kwam hier achter die - twijfelachtig over het vaderschap van een van zijn drie kinderen - besloot hem aan een DNA-test te onderwerpen, waardoor zijn huwelijk en de relatie met zijn kinderen volledig verwoest werden. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De man deelde zijn ervaring op Reddit en legde uit dat hij altijd een knagend gevoel had over het vaderschap van het tweede kind, aangezien zijn uiterlijke kenmerken verschilden van die van de andere twee kinderen: "Mijn vrouw liet me een foto zien van haar grootvader en hij lijkt veel op hem, maar hij heeft geen van mijn familiekenmerken. Hij is zo anders dan alle andere familieleden. Ik besloot een vaderschapstest te doen om mezelf te kalmeren, maar ze werd boos toen ik het voorstelde, omdat vreemdgaan altijd een obstakel voor haar is geweest, maar ik zag het als een extra reden om het te doen", legde hij uit.

De test bevestigde het vaderschap van de man, maar dit schaadde de relatie met zijn vrouw ernstig: "Ik dacht dat alles in orde was en ik was rustig”, voegde hij eraan toe. "Maar ze vertelde me dat ze de kinderen zou meenemen en een tijdje naar haar ouders zou gaan. Toen ik haar vroeg waarom, ontplofte ze: ze was woedend op me omdat ik aan haar trouw twijfelde en dat ze me nooit zou vergeven wat ik onze zoon heb aangedaan, die zijn plaats in het gezin in twijfel trok”. De man probeerde zijn twijfels uit te leggen, maar ze legde uit dat haar trots het gezin had verwoest en daarom besloot ze te scheiden.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"We hebben gepraat en ze zei alleen dat ze wilde scheiden omdat ik haar niet vertrouwde en ik haar niet respecteerde door te denken dat ze het kind van een andere man voor het mijne zou laten doorgaan. Toen zei ze dat ze me nooit zou vergeven dat ik mijn zoon op zo'n weerzinwekkende manier heb behandeld en vroeg me waarom ik hem haatte. Ik had niet door dat ik hem zo anders had behandeld, maar blijkbaar was het duidelijk", zei de man die op internet om advies vroeg over hoe hij zich moest gedragen.

Gebruikers zijn genadeloos geweest en hebben harde kritiek geuit op de 37-jarige: "Deze man zegt steeds 'mijn vrouw gaat scheiden vanwege een vaderschapstest', maar zo is het niet: ze scheidt van hem omdat hij een van zijn kinderen op een weerzinwekkende manier behandelt, hij vertrouwt haar niet en gedraagt ​ zich over het algemeen slecht", schreef een jonge man.

Wat denk jij ervan?

Advertisement