Ze gaat alleen uit met mannen met hogere salarissen: "ik verdien een rijke man"

Janine image
door Janine

19 Juni 2023

Ze gaat alleen uit met mannen met hogere salarissen: "ik verdien een rijke man"
Advertisement

Daten is bij uitstek het "middel" waarmee je nieuwe mensen ontmoet, vooral een persoon waarbij je geïnteresseerd bent in het verdiepen van een relatie. Vaak geeft dit leven aan een romantische ontmoeting die, in het geval van wederzijds welzijn, gemakkelijk kan evolueren naar een relatie. Elkaar langzaam leren kennen, ontdekken, kan echter vitale aspecten voor ons aan het licht brengen die de relatie sterk kunnen beïnvloeden.

Dit is wat de protagonist van dit verhaal ontdekte die het samenvatte en een pact met zichzelf sloot: nooit meer uitgaan met een man die minder verdient dan zijzelf.

via Dailymail

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Samanta Scott, 51 jaar, is een succesvolle vrouw en heeft daarom besloten dat ze "alleen het beste" wil. Haar nieuwe filosofie is om met iemand af te spreken van wie ze zeker weet dat hij naar haar maatstaven niet genoeg geld verdient. Maar dat was niet altijd zo.

De vrouw is namelijk meer dan eens uitgegaan met mannen met een bescheiden inkomen en zegt dat ze die keuzes betreurt: "Mijn laatste vriend, Ben, was 10 jaar jonger dan ik en had geen professionele ambities. Hij ervaarde werken als een eenvoudig middel om te kunnen genieten van de rust van het weekend en te kunnen kamperen in de zomer. Er was in werkelijkheid veel chemie tussen ons: we konden het heel goed met elkaar vinden en ik hield zeker van hem."

Toch was hun relatie voorbestemd om te mislukken, ondanks de harmonie en medeplichtigheid. Waarom?

Advertisement
Emilio I. Panizo/Flickr - Not the actual photo

Emilio I. Panizo/Flickr - Not the actual photo

Omdat Samantha een levensstijl van een ander niveau wilde leiden, eiste ze een ander soort welzijn, een hogere standaard dan Bens portemonnee kon betalen: “hij kon geen gelijke tred houden: als we uit eten gingen, was hij meer het all-you-can-eat type, terwijl ik een restaurantfreak ben. Als het erop aankwam om samen een weekend te plannen, was hij op zoek naar de voordeligste optie, maar ik wilde comfort en meer 'luxe'".

Kortom, de enige echte onverenigbaarheid tussen de twee was van economische aard en de vrouw verklaarde dat haar "plannen" herhaaldelijk waren mislukt vanwege het gebrek aan financiële beschikbaarheid van de kant van haar ex-partner. Vandaar haar onvermurwbare beslissing: "als hij minder verdient dan ik, dan wil niet eens afspreken.”

En Samantha neemt deze zelfopgelegde gouden regel van haar heel serieus: tegenwoordig controleert ze, voordat ze met iemand uitgaat, de sociale accounts van die persoon en verifieert vervolgens of hij werkt waar hij zegt dat hij werkt door zijn kantoor te bellen en de daadwerkelijke functie die hij bekleedt te onderzoeken. "Als ik er bijvoorbeeld achter zou komen dat een persoon een bedrijf heeft, zou ik de afspraak met hem bevestigen”, verteld de vrouw.

Dat deze persoon met haar kan opschieten en van haar houdt, is gewoon niet genoeg: liefde moet gepaard gaan met de economische mogelijkheid om "ten volle" te worden geleefd. Wat denk jij ervan?

Advertisement