Hij is 72 jaar, maar wil niet met pensioen: hij blijft werken als werknemer in een fastfoodrestaurant

Janine image
door Janine

14 Juni 2023

Hij is 72 jaar, maar wil niet met pensioen: hij blijft werken als werknemer in een fastfoodrestaurant
Advertisement

Zich ook op hoge leeftijd nuttig voelen met een baan is een factor die bijdraagt ​​aan het fysieke en psychische welzijn van ouderen. Werk biedt namelijk de mogelijkheid om cognitieve en relationele vaardigheden actief te houden, om de vaardigheden te uiten en om zich onderdeel te voelen van een gemeenschap. Bovendien kan werk een bron van extra inkomsten en persoonlijke voldoening zijn.

Er zijn verschillende vacatures voor senioren in verschillende sectoren, zoals de zorg, consultancy, horeca en logistiek. Werken op oudere leeftijd kan een voldoening gevende en stimulerende keuze zijn voor degenen die willen blijven groeien en betrokken willen zijn.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Een 72-jarige Australische man genaamd Daryl Holmes heeft besloten zijn pensioen op te geven om bij McDonald's te werken, een baan die hem een ​​voldaan en nuttig gevoel geeft, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor zijn klanten en collega's die gek op hem zijn. Daryl werkte vroeger in de sector persoonlijke assistentie, maar nadat hij een dag thuis had doorgebracht, besefte hij dat hij te veel vrije tijd had en nog helemaal niet klaar was voor zijn pensioen.

"Mijn vrouw werkte nog en had nog een aantal jaren voor de boeg, dus ik was niet van plan werkeloos toe te kijken. Ik heb mijn hele leven golf gespeeld en heb altijd met plezier gewerkt", zei hij. Op 66-jarige leeftijd solliciteerde Daryl naar een baan als veelzijdige medewerker bij McDonald's en werd hij een plaatselijke legende die geliefd was bij klanten. De 70-jarige is nu verantwoordelijk voor het verwelkomen van klanten en het assisteren bij het gebruik van de bestelzuilen in het restaurant in Newcastle, in het noorden van Sydney, evenals voor de bediening aan tafel.

Advertisement

Dankzij zijn vrolijke persoonlijkheid heeft Daryl een sterke band opgebouwd met alle medewerkers en deelt hij zijn kennis en levenservaringen met de jonge collega's: "Ik leg ze gewoon uit dat het belangrijk is om te houden van wat je doet, ik ben als een grootvader voor hen. Ik werk met bijzondere jonge mensen. De jongeren die we hebben zijn fantastisch, het is een echt voorrecht om samen met ze te werken", zei hij.

Ondanks zijn leeftijd is meneer Daryl niet van plan zijn baan bij het fastfoodrestaurant op te zeggen: "Ik denk dat ik doorwerk tot mijn 80ste." Een heel belangrijk voorbeeld: leeftijd mag nooit een obstakel zijn om te doen waar we ons goed bij voelen en ieder van ons zou in zijn voetsporen moeten treden, vind je ook niet?

Advertisement