Ouders moeten een boete van £480 betalen omdat ze hun kinderen hebben meegenomen op vakantie

Janine image
door Janine

08 Mei 2023

Ouders moeten een boete van £480 betalen omdat ze hun kinderen hebben meegenomen op vakantie
Advertisement

Op vakantie gaan met je gezin is een droom die velen hebben, zeker na een vermoeiend jaar. Als je de behoefte voelt om je energie een beetje op te laden, is het altijd leuk om een ​​reisje weg van huis te plannen en nieuwe avonturen te beginnen. Maar de uitgaven, vooral met kinderen, zijn talrijk en je moet de meest geschikte periode kiezen voor je financiën om je te verplaatsen.

Een soortgelijke redenering werd gemaakt door een stel dat naar Disney World in Florida ging, maar bij terugkomst voor een nare verrassing kwam te staan. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Metro

Robbert Michel/Flickr - Not the actual photo

Robbert Michel/Flickr - Not the actual photo

Paul Benson is 35 jaar en zijn vrouw Jessica is 34, ze wonen in Redcar, North Yorkshire met hun drie kinderen Ruby van 12, George is 10 en Olive 2. Met z'n allen besloten ze te vertrekken om even een pauze te nemen van studie en werk, maar hun financiën lieten dat niet toe in de periode waarin iedereen op vakantie zou zijn gegaan. Daarom kozen ze ervoor om op een latere datum te vertrekken en probeerden ze elk persoonlijk en organisatorisch aspect zo goed mogelijk te regelen.

De school waar twee van de kinderen op zaten kon dit echter niet waarderen, zodanig zelfs dat ze bij hun terugkeer een nare verrassing wachtten. Het instituut had het gezin een boete van £240 opgelegd omdat ze de kinderen zonder rechtvaardiging studiedagen hadden laten missen.

Het was het echtpaar Benson al eens overkomen: een paar jaar eerder hadden ze om dezelfde reden dezelfde boete gekregen, maar ze lieten zich niet ontmoedigen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"We zouden het ons nooit kunnen veroorloven om in de zomer allemaal samen op vakantie te gaan - verklaarden de ouders - dat zou ons het dubbele kosten, maar we willen het niet opgeven. Daarom vertrekken we het liefst als de anderen terug zijn, de prijzen zijn lager. Onze kinderen zijn nooit afwezig geweest op school en zijn nooit achtergebleven met hun studie - gingen ze verder - we begrijpen niet waarom ze besloten ons een boete op te leggen omdat we op vakantie gingen".

Paul voegde er aan toe dat voor hem en zijn vrouw de kinderen meenemen op vakantie ook een manier is om ze kennis te laten maken met andere plaatsen, andere culturen en hun geest open te stellen voor anderen. Ook dat betekent leren. Blijkbaar deelt de school echter niet dezelfde mening, zozeer zelfs dat de familie Benson, de twee boetes bij elkaar opgeteld, gedwongen werd twee boetes te betalen en 480 pond uit te geven.

Wat de twee echtgenoten ergerde, was niet zozeer het feit dat ze de boete kregen, maar dat ze het onaangename gevoel ervoeren iets ergs te hebben gedaan, alleen omdat ze een aantal dagen van huis waren in het gezelschap van hun gezin. Is het jou wel eens overkomen dat je om een ​​soortgelijke reden een boete kreeg of dat je verwijten werd gemaakt?

Advertisement