Restaurant dwingt kinderen de hele maaltijd aan tafel te blijven zitten: dit zorgt voor ophef

Janine image
door Janine

10 Mei 2023

Restaurant dwingt kinderen de hele maaltijd aan tafel te blijven zitten: dit zorgt voor ophef
Advertisement

Een gezinslunch of -diner maakt deel uit van het sociale welzijn waaraan we gewend zijn, ongeacht of we de schoonmoeder of schoonzoon leuk vinden of niet. Alle gekheid op een stokje, samenkomen met familieleden aan tafel en samen met hen genieten van lekker eten in goed gezelschap is ongetwijfeld een zeer aangename bezigheid. De familie herenigd, zelfs “alleen” als het om ouders en kinderen gaat, is altijd een gelukkige gebeurtenis en soms wordt besloten om de gelegenheid speciaal te maken, bijvoorbeeld door uit eten te gaan. In een restaurant bijvoorbeeld. Het kan echter heel anders lopen dan onze plannen.

Dit is wat er gebeurde met de vader van een gezin, die voor een netelige kwestie stond.

via Euro.eseuro

Stocksnap.io - Not the actual photo

Stocksnap.io - Not the actual photo

Alfonso Pato wilde gewoon een leuke dag doorbrengen met zijn gezin en hij had besloten dat te doen door te reserveren in een bekend Spaans restaurant: O Fragón de Fisterra, in Galicië.

Dus ging de man op internet om voor hen allemaal te reserveren en hier las hij een ongebruikelijke tekst op de website van het restaurant: "Kinderen onder de 12 jaar moeten de hele maaltijd blijven zitten; als je met kinderen komt, bel eerst voor je reserveert”.

Alfonso raadpleegde de mensen van het web, verontwaardigd, met de vraag of ook zij die ongebruikelijke tekst volledig discriminerend vonden, bijna een afschrikmiddel dat mensen met jonge kinderen zou kunnen ontmoedigen om daarheen te gaan, op die plek die uitkijkt over zee. Het werd een verhit debat.

Advertisement
AI Generated - Psycode

AI Generated - Psycode

"Het probleem ligt nooit bij de kinderen, maar eerder bij de ouders die niet met ze kunnen of willen omgaan", schreef iemand; "klanten hoeven geen kinderen van anderen te dulden en het is in ieder geval aan de eigenaar om te beslissen welke regels hij toepast en dus aan zijn klanten!", schreef een andere gebruiker; "Ik ben het er niet mee eens, de regels zijn te streng en egoïstisch", voegde weer een ander toe; “je wilde het zo opvatten, maar naar mijn mening zijn het regels voor de veiligheid van kinderen en hun omgeving", legt een andere internetgebruiker uit.

En inderdaad, deze laatste opmerking lijkt het beleid van het restaurant te weerspiegelen dat prompt tussenbeide kwam om de kwestie op te helderen: "het is voor de bescherming van de kinderen: het restaurant is volledig beglaasd, waardoor het een zeer gevaarlijke plek is voor de allerkleinsten”. Verder voegde hij eraan toe dat in het verleden een kind was verdwaald en dat, vanwege de locatie van de plaats, die tegenover het strand van Langosteira ligt, situaties zoals die zich hebben voorgedaan, zeer riskant en niet gemakkelijk op te lossen kunnen zijn.

Wie heeft volgens jou gelijk, de "niet erg inclusieve" restauranthouder of de vader die zich ontmoedigd voelde door die "originele” regels?

Advertisement