Ze wordt op staande voet ontslagen vanwege haar haarkleur: “ ik had nooit gedacht dat zoiets zou gebeuren”

Janine image
door Janine

11 Mei 2023

Ze wordt op staande voet ontslagen vanwege haar haarkleur: “ ik had nooit gedacht dat zoiets zou gebeuren”
Advertisement

Als je jong bent, denk je dat alles binnen handbereik is, voel je je "almachtig", tot alles in staat en ben je af en toe misschien overmoedig. Soms gebeuren er echter feiten die eenvoudigweg niet kunnen worden gerechtvaardigd door de "opstandige" leeftijd van mensen, vaak tieners, maar soms komt het ook voor dat volwassenen dubieuze keuzes maken. Zoals in dit geval.

In feite was de hoofdpersoon van dit verhaal, een meisje en een werknemer, het slachtoffer van een controversieel scenario en alles gebeurde van de ene op de andere dag. Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Today.it

Capelli cosí belli da perdere la testa, anzi... il lavoro. Sono appena stata licenziata dall'azienda Hammersmith s.r.l....

Pubblicato da Francesca Sparacino su Sabato 6 maggio 2023

Franesca Sparacino, 24 jaar, vond van de ene op de andere dag een onwaarschijnlijke brief van “proeftijd niet geslaagd”, oftewel een document dat haar effectief op de hoogte bracht van het einde van haar arbeidsrelatie. Het meisje werkte voor een kledingwinkel, de Suite Benedict, en hier had ze de functie van verkoopster.

En ze was er ook nog eens heel goed in: “Sinds ik aangenomen was, had de winkel op één dag tot wel 1.200 euro gefactureerd, terwijl ik me, toen ik net begon, herinner dat er hele dagen waren waarop niemand kwam. Kort voordat ik werd weggestuurd, had ik zelfs de leiding over het inrichten van de etalages en was ik begonnen met het opleiden van een nieuwe collega”, vertelt de jonge vrouw.

Toch leek al haar harde werk niet genoeg te zijn voor haar werkgeefster die de noodlottige brief afleverde. De motivaties? Haar haren natuurlijk.

Advertisement

In questi giorni sto sperimentando la vita da madre.... Una vera m3rda, se devo fare queste cose per poi avere a mano un...

Pubblicato da Francesca Sparacino su Venerdì 12 novembre 2021

Francesca had haar haar namelijk paars geverfd en had haar superieuren ook gewaarschuwd voor haar nieuwe uiterlijk, maar het was precies haar nieuwe kleur die aanleiding gaf tot de botsing: "de kleur die je hebt gekozen is niet zoals die waar we het over hadden gehad", beschuldigde haar manager. "We hadden begrepen dat je ze in een donkere mahonie tint zou hebben gekleurd, niet fuchsia”, voegde de vrouw eraan toe toen Francesca er tegenin probeerde te gaan.

Het jonge meisje had zo haar redenen om enigszins verbijsterd te zijn door de ontstane spanning: een collega van haar had al een tijdje blauw haar en had er daarom op gewezen dat de onderstreepte "verzoeken" aan haar niet voor alle werknemers gelden en dit was natuurlijk niet eerlijk. Francesca's mentaliteit was heel duidelijk en direct: "Ik zorg liever goed voor de winkel dan dat ik belang hecht aan deze esthetische aspecten. Er is nooit geklaagd over mijn werk en ik heb me altijd netjes gepresenteerd en geparfumeerd op het werk".

Maar er was niets aan te doen, de dag na die discussie die via chat plaatsvond, werd Francesca ontslagen. Verrast en teleurgesteld door dat nieuws, wendde de ex-werkneemster zich tot haar advocaat die de behandeling die ze onderging als discriminerend bestempelde: nu hebben ze een geschil met de winkel en verwachten ze tenminste een vergoeding. Wat denk jij ervan?

Advertisement