104-jarige oma onthult het geheim van haar lange leven: bier drinken en optimistisch zijn

Janine image
door Janine

19 Mei 2023

104-jarige oma onthult het geheim van haar lange leven: bier drinken en optimistisch zijn
Advertisement

Als het om ouderdom gaat, is het gemakkelijk om met de geest onmiddellijk naar onaangename situaties te reizen, naar een periode in het leven die vaak als "saai" wordt ervaren en soms gepaard gaat met verschillende gezondheidsproblemen. Op een bepaalde leeftijd is het normaal om niet meer zo fit te zijn als vroeger en wat "kwaaltjes" te hebben. Maar misschien hangt veel af van hoeveel je je laat beïnvloeden door het vooruitzicht van het verstrijken van de tijd en het aantal kaarsjes dat je jaar na jaar uitblaast.

Deze opgewekte oude vrouw is het bewijs dat leeftijd slechts een getal is.

via Nypost

Advertisement
Phyllis Scotto/Facebook

Phyllis Scotto/Facebook

Antoinette Inserra, moeder van vier kinderen, oma van acht kleinkinderen en overgrootmoeder van negen achterkleinkinderen heeft de benijdenswaardige mijlpaal van 104 jaar bereikt! Een werkelijk verrassende leeftijd, vooral als we kijken naar haar psychofysische toestand die ronduit verbazingwekkend is.

In feite is de vrouw met de eerbiedwaardige leeftijd nog steeds vitaal en opgewekt, ze ziet er minstens 15 jaar jonger uit en geeft niets op: ze eet paprika's en krabben die tot haar favoriete voedsel behoren en ze begeleidt haar maaltijden ook meestal met... bier!

Ja, want ondanks dat ze meer dan een eeuw oud is, is ze nooit gestopt met het drinken van alcohol en beweert dat bier haar “levenselixer” is. Maar er is meer.

Advertisement
Phyllis Scotto/Facebook

Phyllis Scotto/Facebook

Het is de energie en het verlangen om voor zichzelf en haar uiterlijk te zorgen die haar helpen om sereen te zijn en verder te gaan met haar doelen in haar leven: Antoinette draagt ​​nog elke dag make-up en geeft veel om haar uiterlijk, dat ze nauwgezet verzorgt en verklaart dat ze zich door dit alles nog steeds jong voelt.

Ondanks de beslist vele jaren die op haar schouders wegen, slaagt ze er toch in om zich zelfstandig te verplaatsen dankzij het gebruik van de rollator en de rolstoel: "mijn dochter neemt me vaak mee uit, ik neem mijn rollator en ik heb niets anders nodig: ik ben gelukkig”.

De oude vrouw is een shopaholic en houdt van gokken, waar ze van tijd tot tijd met mate aan toegeeft.

Het “geheim” van haar lange leven lijkt dus een onwrikbaar optimisme te zijn dat haar altijd heeft vergezeld gedurende haar hele bestaan ​​en... bier natuurlijk!

Advertisement